torstai 30. elokuuta 2018

Päivä Suomenlinnassa



Suomenlinna on monipuolinen kesälomakohde, ja varmasti hauska seikkailupaikka lapsille. Saarelle pääsee helposti, ja piknik-eväät voi tarvittaessa ostaa kaupasta. Ravintolatarjontaa löytyy, ja museoita sekä kivoja tapahtumia ynnä muuta. Vaikka olemme käyneet Suomenlinnassa monia kertoja, siellä on vielä paljon nähtävää tuleville päiväretkille, eikä lapset kyllästy muureilla ja tunneleissa seikkailemiseenkaan. 

 

Tällä päiväretkellä kiersimme mahtavan tykkisluuppi-purjehduksen (kts. tästä linkistä) jälkeen saarta ja seikkailtiin tunneleissa. Kävimme jopa uimassa.

 



Mielikuvitus pääsee valloilleen historiallisesti merkittävissä maisemissa. Saari on täynnä tutkittavaa, ja hellepäivän piristys on pulahdus meriveteen.



Ranta oli oikein kiva pieni hiekkaranta, ja lapset viihtyivät hyvin. 



 

Jonkin verran oli piknik-väestä jäänyt ikäviä merkkejä - lapset löysivät muutamia lasinsiruja. Uimatossut ei olisi pahitteeksi.

 







Pulahduksen jälkeen oli mukava jatkaa saariseikkailua.


Bastioni Zander eteläisessä Suomenlinnassa Kustaanmiekalla.

”Nyt on Suomi vapaa. Nyt liehuu Suomen lippu tämän vanhan linnoituksen harjanteella. Sen muistoksi onkin senaatti päättänyt, että Viapori-linnoituksen nimen on tästä lähtien oltava Suomenlinna. Älköön mikään vihollinen koskaan kyetkö vetämään alas tätä lippua, vaan liehukoon se tässä aina.”

Svinhufvud 12.5.1918




Heiluteltiin seuraaville meriseikkailijoille:)

 


 


Tykeissä riittää ihmeteltävää. Niitä löytyy jopa 105 Suomenlinnan alueelta.





Luolastoihin kannattaa ottaa taskulamppu mukaan. 

 




Muureja Suomenlinnan alueella on jopa 6 kilometrin pituudelta.




Taisimme käydä Kuninkaanportilla nyt vasta ensimmäistä kertaa poikien kanssa. 





 

”Jälkimaailma, seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraan apuun”

 

Kuninkaanportti rakennettiin linnoituksen edustusportiksi vuosina 1753–1754. Portti rakennettiin paikalle, jossa Ruotsin kuningas Adolf Fredrikiä kuljettanut alus ankkuroitiin hänen käydessään tutustumassa linnoituksen rakennustöihin vuonna 1752.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti