Hauskaa kielikoulua WordDive -sovelluksella

9.25

Yhteistyössä 


Latasin muutama kuukausi sitten käyttööni kiinnostavan sovelluksen, jolla ajattelin palauttaa mieleeni pahasti ruosteeseen päässyttä ruotsinkieltä. Vaikka aikanaan suoritin toisen kotimaisen hyvillä arvosanoilla, niin vuosien käyttämättömyyden vuoksi arvioin osaamiseni nykytasoltaan heikoksi. 

Etenkin työnhaussa kielitaitokysymys on tullut ajankohtaiseksi. Osaamisessani ja kouluarvosanoissa on ollut ristiriita, mutta pienellä harjoittelulla sen saisi oikaistua. Tästä motivoituneena latasin puhelimeen WordDive -sovelluksen, jonka avulla on ollut hauskaa ja tehokasta palauttaa mieleen ruotsin sanoja ja muotoja.

 

Pelinomaisen sovelluksen kanssa oppiminen on ollut hauskaa ja tehokasta. 
Palkittu metodi perustuu usean aistin käyttämiseen kielen oppimisessa. Oppimateriaali on ammattilaisten tuottamaa, ja sen suunnittelee ja toteuttaa henkilö, joka puhuu kyseistä kieltä äidinkielenään. WordDive-metodi oppii myös tuntemaan käyttäjänsä, ja räätälöi harjoitukset henkilökohtaisesti – siksi oppiminen on mukavaa, nopeaa ja tehokasta.

 

WordDivessa voi valita paitsi kymmenestä eri kielivaihtoehdosta, myös haluamansa päämäärän (osaamistasoja on alkeet, matkailu, maahanmuutto, työ sekä edistynyt kielitaito). Sovellus sopii siis niin uuden kielen oppimiseen kuin kielitaidon syventämiseen ja kehittämiseenkin. Valitsin ruotsin lähinnä kielen mieleenpalauttamista työelämää ja matkailua varten, mutta tavoitteenani on jatkaa siitä vielä matkustustason ranskan oppimiseen.


Kaikkiaan ruotsinkielessä on mahdollista suorittaa 20 osiota, ja itse olen suorittanut niistä nyt n. 20%. Erityisen kivaa sovelluksessa on se, että kursseja voi suorittaa omaa tahtia (itsekin pidin jopa parin viikon loman), eikä ole pelkoa, että tippuu kärryiltä.


Olen käyttänyt mm. bussi- ja automatkat hyödyksi. Välillä harjoitusaika on ollut lyhyempi, joskus klikkailen sanoja puolikin tuntia. WordDive suosittelee n. 15-45 minuutin harjoittelua päivässä - jo lyhyessä ajassa näkyy tuloksia, ja sujuvaan kielitaitoon pääsee keskimäärin 3 kuukaudessa, jos harjoittelee viisi kertaa viikossa 45 minuuttia kerrallaan. Jos tavoitteena on selviytyä turistimatkasta, riittää keskimäärin noin kuusi tuntia WordDiven käyttöä.


Sovellus palkitsee harjoittelun aikana osasaavutuksista, ja jokaisesta osiosta saa sähköpostiin todistuksen, mikä motivoi mukavasti jatkamaan eteenpäin.


Sovellusta pääsee kokeilemaan pari viikkoa ilmaiseksi, ja jos päätät jatkaa, käyttömaksu on 9,99€/kk. Kokeilu ei sido mihinkään, vaan voit itse päättää, haluatko jatkaa sovelluksen käyttöä - kannattaa siis ainakin testata, mikäli sinua kiinnostaa oppia englanti, ranska, saksa, espanja, ruotsi, japani, viro, venäjä, italia taikka suomi. Mikäli matkustelet kesällä, niin nyt on hyvä aika varautua reissuun riittävällä kielitaidolla.

Itse olen tykännyt sovelluksen helppokäyttöisyydestä ja matalan kynnyksen "opiskelusta". Kieli on palannut mieleen erittäin hyvin, ja pitkälti unohtunut sanavarasto on kasvanut kivasti. Välillä huomaan jopa ajattelevani ruotsiksi!😃

Tutustu lisää:
http://www.worddive.com/fi/

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.