Päivälehden museon Pelle Peloton -näyttely


Päiväkodin ollessa tänään suljettuna, me lähdimme poikien kanssa museoon! 
Päivälehden museo on yksi minun (ja poikienkin) lempparimuseoista, joten mentiin pitkästä aikaa sinne.

Reilu viikko sitten onkin avattu erityisesti lapsille suunnattu näyttely "Pelle Peloton - maailman pelottomin keksijä". 


Näyttelytilaan oli rakennettu Pellen kotimökki ja keksijänverstas. Hauskat yksityiskohdat, ihanat värit, erikoiset keksinnöt ja tutkijanvälineet innosti pienemmät kokeilemaan ja tutkimaan.Näyttely esittelee Pellen kuuluisimpia keksintöjä, ja toisaalta herättää ajattelemaan keksintöjen mahdollisuutta ihan tosielämässäkin. Mietittiin mm. että voisiko aikakone ihan oikeasti toimia, ja että olisiko Pellen herätyskello perinteistä pirisijää tehokkaampi.Sielähän oli myös itse Pikku apulainen!Hauskinta oli kuitenkin ajella 313:lla! Tämä todettiin jo Ankallisgalleriassa taannoin :DNähtiin mitä erikoisempia keksintöjä, ja vähän toisenlainen päähine - Pellen mietintämyssy.


Hauskojen keksintöjen tutkimisen lisäksi lapset pääsivät itsekin keksijähommiin.
Magneettien ja muun parissa lapset viihtyivätkin pitkään. Näyttelytila ei ole kovinkaan suuri, mutta siitä huolimatta vietettiin ihan hyvän aikaa museossa.


Pelle Peloton oli itsekin paikalla, joskin näimme vain varjon oven takana.


  

Ennustuskone oli myös kovassa suosiossa. Lapset saivat itselleen hauskat ennusteet, ja kivan muiston museokäynnistä.Pelle Peloton -näyttely on esillä 8.3.-16.9.2018, ja se sopii kaikille tieteestä ja Ankkalinnasta kiinnostuneille. Samalla kannattaa tutustua museon muihin, pysyviin, näyttelyihin. 

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2–4, Helsinki
Avoinna ma – su klo 11 – 17 ja sopimuksen mukaan.
Vapaa pääsy!

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.