Halloweenfiiliksiä

13.01

No niin, nyt on kiirettä pitänyt oikeassa elämässä siihen malliin, että päivityksiä tulee harvakseltaan ja siten myös ihan kamalasti jäljessä tapahtuma-aikataulusta. Nämä iltailottelut pidettiin lasten kanssa jo pari viikkoa sitten:)

Joitain halloween-askartelupostauksia laittelin aikaisemmin, ja suuri osa koristeista löytyykin ohjeineen aikaisemmista julkaisuista.


Halloween-iltapalaksi keitin helmipuuroa, johon lisäsin lopuksi hieman viherjauhetta. Helmipuuro on todella hyvän makuista, mutta onhan se myönnettävä, että koostumus muistuttaa sammakonkutua. Mikäs sen ällömpi herkku halloweeniksi siis.


Klementiineistä ja vastaavista saa myös teemaan sopivan, mutta terveellisemmän, tarjottavan. Kuoritaan hedelmä, suikaloidaan pala esim. kurkkua (tai muuta vihreää) ja koristellaan herneenversoilla - ihanat minikurpitsat valmistuu hetkessä ja maistuu varmasti.


Meillä oli teema ensisijaisesti Katakombi-zombi (Hevisauruksen biisin mukaan), joten muumioita, zombeja ja luurankoja oli kattauksessa enemmän. Puulusikatkin saivat käärinliinat varren ympärille.


Haudasta nouseva luuranko, kurpitsat, sammakonkutuvelli sekä zombi-juoma kuului illan kattaukseen, ja jälkkäriksi lapset saivat vielä kummitustikkarit. Zombijuomissa oli vihreää hattaraa ja silmäkarkki. Sitruslimu värjäytyi vihreäksi hattaran sulaessa.


Koska mokkaruutupellillisestä jäi hautakakkujen jälkeen reilusti yli, leikkasin loput pyöreällä piparimuotilla kaksikerroksisiksi leivoksiksi. Päälle asettelin saksanpähkinän ja punaiseksi värjättyä glukoosisiirappia, jota sakeutin tuntuman mukaan maissijauholla. 


Suklaakakkuset verisillä aivoilla, nam!Mulle laulettiin synttärilaulukin, ja sain puhaltaa kynttilän<3Aamulla paistoin muumionakkeja, ja lapset saivat vielä muumiopinjatat.Muumiopinjatassa oli muutama herkku ja teemaan sopiva lelu/asuste.


Lapset myös kaiversivat kaikki oman kurpitsalyhdyn aikaisemmin kurpitsatilalta haetuista erikokoisista kurpitsoista (noh, apua tarvitsivat ainakin jossain määrin kaikki, mutta kuitenkin, kaikilla oli oma).Seuraavalla viikolla kävimme lasten halloweentapahtumassa Stoassa, ja tänä viikonloppuna mahdollisesti vietetään Kekriä. Huu kivaa! Onko teillä ollut hauskantäyteinen syksy?


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.