Turvallisuustapahtuma

On ihanaa asua pääkaupunkiseudulla, kun lapset on pieniä. Aina jossain joku järjestää jotain tapahtumaa, ja lapset pääsevät näkemään, tekemään ja kokemaan asioita yhdessä vanhempien kanssa. Ja jos ei mitään tapahtumaa olekaan tarjolla, niin monia kohteita on kuitenkin, joissa käydä ilmaiseksi tai halvalla. Me ollaan perhetapahtumien ja -kohteiden suurkuluttajia, ja haluan kannustaa muitakin kulkemaan lasten kanssa rohkeammin "ihmisten ilmoilla". Kirjoittelen jaksamisen ja ehtimisen rajoissa tänne siis niistä tapahtumista ja kohteista, joissa ollaan käyty, ja toivottavasti muutkin löytävät sitä kautta kivaa tekemistä lasten kanssa. 

Toki tapahtumista kirjoittelu on vähän turhaa, jos sen ajattelee kyseisen tapahtuman mainoksena. Samanlaiset tempaukset kuitenkin toistuu lähes vuosittain tai useamminkin, joten lähinnä mahdollisuuden tiedostaminen voi innostaa seuraamaan tilannetta ja osallistumaan vastaavaan myöhemmin.

Esimerkiksi viime viikonloppuna osallistuttiin kodin lähellä Turvallisuustapahtumaan ja vähän kauempana Roihuvuoressa "kirsikkajuhlaan". Turvallisuustapahtumia järjestetään varmasti ympäriinsä sielä täälä, ja usean kerran vuodessa. Blogissa kirjoitan, miksi kannattaa osallistua, kun sellaisia järjestetään.

Kirsikkajuhla järjestetään kerran vuodessa. Blogissa kerron, miksi siihen kannattaa osallistua vaikka ensi vuonna, ja mitä kannattaa esim. kirsikan kukkimisessa ottaa huomioon. Moni ei ehkä Kirsikkapuistosta ja Japanilaisesta puutarhastakaan tiedä ennestään, se on varmasti ihastuttava kohde muulloinkin, kuin juhlapäivänä.

Eli menneitä tapahtumia, mutta niistä kannattaa kertoa, joten kerron.

Pitkä alustus, mutta asiaan:

Lauantaina kauppa- ja kirjastoreissun yhteydessä pysähdyttiin torille Turvallisuustapahtumaan. Sielä oli paloauto, ja pari palomiestä opastamassa lapsia palosammuttimen käytössä. Isin kanssa kokeili myös meidän 4- ja 8-vuotiaat sammutella lieskoja. Vähän jänskäähän se oli, mutta palo sammui, ja ainakin poika oli kovin ylpeä sen jälkeen! Kaksivuotiaskin huuteli, että "MINÄ HALUUN SAMMUTTAA!", mutta koska kurja keli, jono ja muu tekeminen, niin saa malttaa vielä kasvaa, edes vähän pidemmäksi, kuin se kokeiltavana ollut vaahtosammutin!;)
Paloautossa istui kuitenkin ihan jokainen lapsukainen.


Ja teeman mukaisia pinssejä päästiin painamaan.


Mikael valitsi pinssiin kuvan lieskoja sammuttavasta palomiehestä. Oli niin mahtava kokemus, kun itse sammutteli samalla tavalla hetki sitten. 

Poliisihevosiakin saatiin paikalle, ja nehän oli aivan upeita!
Kaikki vähän paijasi, ihaili, jutteli ja nauroi. 

Tietoa oli tietenkin ihan ensisijaisesti tarjolla, vaikka nämä muut jutut jäi päälimmäisenä mieleen itse kullekin. Hauskan tapahtuman kautta suhtautuminen näihin turvallisuusasioihin on kuitenkin positiivinen, ja on paljon helpompi myöhemminkin opettaa lapsille vaikka paloturvallisuutta, kun heillä on joku kokemuksellinen tietopohja asiasta. Kiitos siis kovasti tapahtuman järjestäjille!

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.