torstai 23. kesäkuuta 2022

Keskikesän grillijuttuja

Lihat saatu HKScan; Rianno Communications

Grillaus kuuluu aivan ehdottomasti meidänkin kesään, mutta rehellisesti sanottuna en ole mikään erityisen innokas grillaaja. Yleensä valmistamme kasvisvartaita, juustoisia herkkusieniä ja ihan perus grillimakkaraa - lähinnä siis jotain helppoa ja tuttua.

Puoliso on enemmän suuntautunut ruoanlaittoon, mutta hänelläkin grillausharrastus on vasta heräämässä horroksesta. Korona-aika on ollut grillauksen kulta-aikaa, ja on se kieltämättä vaikuttanut myös meidän grillauskäytökseen. Tänä keväänä hommattiin myös viimein hieman parempi grilli, niin sen myötä on testattu muutamia uusia grillattaviakin.

Sain lahjakortilla haettua muutamia uutuustuotteita testiin, ja koitin valita jotain erilaista kuin yleensä.

Aloitettiin kuitenkin makkarasta. Perusmakkaran sijaan valitsin makumatkan Transylvaniaan (HK Maakarit®  Transylvanian Valentino). Artesaanimakkarasarjassa oli monta mielenkiintoista makua, ja tämä ainakin oli erinomainen. Valkosipulia tässä on sellaisenaan, fermentoituna ja paahdettuna, ja pehmeä cheddarjuusto viimeistelee makukokonaisuuden.

Makkara on grillattavista suosituin (Suomessa kuluu 110 miljoonaa grillimakkaraa/kesä!). Se on usein edullinen ja helppo vaihtoehto, ja ennen kaikkea tuttu - olen kuitenkin varmasti monen muun tavoin aliarvostanut makkaraa. Pitäisi rohkeammin kokeilla erikoisuuksia ja saada monipuolisuutta grillaamiseen.

HKScanin teettämään, Crowstin toteuttaman grillaustutkimuksen mukaan Kananpoika on noussut grillattavien kärkijoukkoon. Tästä kategoriasta valkkasin meille Kariniemen Kananpojan Fileeperhoset, jotka on helppo täyttää maukkaaksi taskuksi esim. kasviksilla ja/tai juustolla.


Kariniemen Kananpojan Fileeperhonen grillattu sitruuna 490g

Täytimme fileeperhoset cheddarilla, kevätsipulilla ja paprikalla.

Suosiotaan ovat kasvattaneet myös pitkään kypsytettävät lihat, koska monen mielestä parasta herkkua tulee juuri haastavimmista ruhon osista. Valkkasin meidän grilliin HK Viljaporsaan Spicy BBQ ulkofileelankku 800 g.

Tämä oli oikein kätevä isolle porukalle. Murea ja maukas. 
Hyvä kokeilu, joskin ei mun lemppari. Mitä teillä tänä kesänä grillataan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti