perjantai 29. tammikuuta 2021

Laiskiaispulla

Viime vuonna tein tällaisia hirmuisen söpöjä laiskiaispullia hieman kiusoitellakseni lapsia laskiaisen virheellisestä lausumisesta. 😁 Nyt on vielä tovi laskiaiseen, mutta halusin testata laiskiaispulliin pari täyteversiota, ja laskiaisena sitten mennään ihan perinteisillä vaihtoehdoilla.

Katso viimevuoden toteutus ja ohjeet täältä.


Hatun koristelin yksinkertaisen talouspaperista leikkaamani sabluunan avulla. Tomusokeri (tai lumijauhe, joka ei sula, kuten sokerille käy) tomutetaan ja sulalla suklaalla (tai muulla koristetahnalla) piirretään silmät, nenä ja suu. Tällä kertaa tein suklaakoristeet valmiiksi ja asettelin paikoilleen jääkaappijähmeinä. Edelleen tomusokerin päälle on kyllä vähän hankala asetella koristeita.


Tein kaksi täytevaihtoehtoa. Kuohkeampi sisältää vadelmahilloa ja suklaakermavaahtoa (Valio).


Tuhdimpi ja tummempi versio sulkee sisäänsä mantelimassaa ja nutella-tuorejuustopursotukset. Nutellatahnaan vatkasin n. 300 g nutellaa ja 200 g maustamatonta tuorejuustoa.


Melkein perinteistä ja rohkeasti erilaista 💓
Niin, ja lapsethan oppivat muuten heti laskiaisen ja laiskiaisen eron - opettavaiset pullat!


Miten teillä syödään laskiaispullat, hillolla vai mantelimassalla? Entä pitääkö laskiaispullan olla perinteinen, vai tykkäätkö kokeilla uusia makuja ja muotoja? Sopisiko laiskiaispulla teidänkin laskiaiseen? 😊
#laskiaispulla #laiskiaispulla #laskiaispullat #laiskiaispullat #laskiaispullia #laiskiaispullia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti