torstai 3. lokakuuta 2019

Arboria


Nyt on jutuissa taas viive kasvanut arjen alettua :)

Kävimme Kansalaistorille pystytetyssä, ulkopuolelta jättimäiseltä pomppulinnalta näyttävässä, elämystaideteos Arboriassa, sen viimeisenä aukiolopäivänä. Jono oli kohtuullinen, kun saavuimme, mutta kasvoi koko ajan.

 

Saimme kartat jonottaessa.
Arborian sisällä oli hieno tunnelma - sitä kuvataankin tilaksi "täynnä valoa ja iloa". Oli ihana kulkea siellä rauhallisesti, mutta toki lapset olisivat palaneet halusta riehaantuakin. 

 


"Labyrinttimainen Arboria hakee innoituksensa metsän ja puiden muodoista: valoisat käytävät risteävät kuin oksastot ja yhä syvemmälle uskaltautuessaan kulkija löytää alati uusia sopukoita ja vaikuttavia aukioita. Auringon valo kuultaa läpi värikkäiden rakennelmien luoden jatkuvasti elävän ja muuttuvan tilan. Arboriaan voi tulla rauhoittumaan, seikkailemaan ja inspiroitumaan." helsinkifestival.fi

 


Tilassa oli paljon "levähdyspaikkoja", joissa voi pysähtyä ja nauttia tunnelmasta. Jännittävät sokkelot kuljettivat kohti erivärisiä puita ja aukioita.

 


 
 

Arboria on englantilaisen Architects of Air -kollektiivin maailmaakiertänyt teos. Kansalaistorille se pystytettiin elokuun loppupuolella 11 päiväksi.


 


 

 

 

Lapset olivat todella vaikuttuneita tästä elämyksestä. Oli junamatkan ja jonotuksen arvoinen, ehdottomasti.
 

 

Vaunuilla taikka kengillä tilaan ei päässyt, mutta niille oli säilytystilat sisäänkäynnin vieressä. Myös isot laukut tuli jättää ulkopuolelle, sillä teos on hauras. 


 

Teoksessa käytetty aika on keskimäärin 20 minuuttia, ja sisälle mahtui kerrallaan n. 80 henkilöä.


Ulkopuolelta teos ei niin ihmeelliseltä näyttänyt - sisällä oli aivan toisenlainen maailma.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti