torstai 1. marraskuuta 2018

Halloweenkattaus

 

Tämä halloween vietettiin vain perheen kesken ja pienellä panostuksella, sillä kotona tuhisi pariviikkoinen vauva. Halloween on kuitenkin lapsille yksi lempparijuhla, joten kaiverrettiin kurpitsapellolta haetut kurpitsat, valmistin kakun kaapista löytyvistä materiaaleista ja edellisten vuosien koristeita hyödynnettiin myös.

 

Kakku on päällystetty sokerimassalla, jota oli ehkä vähän liian vähän. Tosin näin kauhuteemaisessa juhlassa ajattelin, että ei tarvi kakunkaan olla ihan viimeisen päälle, ja siten jätin sivut ja alareunan epäsiistiksi suosiolla.


Koristelussa pääasia olikin sokerilasi ja veriroiskeet kakun päällä. Sulatin kondiittorinsokerin ja kaadoin jäähtymään leivinpaperilla peitetylle uunivuoalle. Kovettuneen sokerilevyn voi sitten rikkoa niin kuin se olisi ollut lasia ja upottaa muutaman palan kakkuun ja ripotella "lasinsiruja" ympärille.  

 

Värjäsin sulaa sokeria elintarvikevärillä verenpunaiseksi, ja roiskin sitä kakun ja sirpaleiden päälle.


Aikaisempien vuosien askartelut - välttelen kertakäyttökoristeita ja muovikrääsää, joten nämä vanhat tuunatut kirjat on yksi lempparikoriste vuodesta toiseen.

 


 


Vaikka juhlimme vain pienesti, niin saatiin ihan kiva tunnelma aikaan. 
Alla vielä lasten kaivertamat kurpitsat.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti