sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Syreenikääretorttu

Ihana kesäinen kääretorttu syntyy maustamalla niin pohjaa kuin täytettäkin syreenillä.


Syreenisokerin valmistin hyvissä ajoin, jotta sokeri on ehtinyt imeä makua kukista, ja makusokeri ehtii kuivua. Laitan ohjeen kuitenkin vielä tähän:



Syreenisokeri

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Nypi syreenin kukat kannellisen lasipurkin pohjalle ja kaada päälle sokeri. Sulje purkki ja ravistele niin, että kukat ja sokeri sekoittuvat. Ravistele purkkia päivittäin, jotta ei synny kosteuspaakkuja, ja kukat eivät homehdu. Voit käyttää sokeria halutessasi jo seuraavana päivänä, tai kun kukat ovat kuivuneet.

Käytin syreenisokerin vielä tehosekoittimessa, ja sain näin syreenin makuista tomusokeria.



Sitten tein torttupohjan korvaamalla tavallisen sokerin makusokerilla:

Syreenikääretorttupohja

4 kananmunaa
1 dl syreenisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja

Vatkaa munat ja syreenisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa, ja kääntele sitten varovasti munasokerivaahdon sekaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kippaa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä.

Täytteeksi laitoin n. puoli purkillista Dronningholmin vadelmatäyttistä ja:

Syreenivaahtoa

2 dl kuohukermaa
1 dl syreeninkukkia
200 g maitorahkaa
2 rkl tai maun mukaan syreenisokeria
(ripaus vaniljaa)

Pilko kukat hyvin pieneksi silppurilla tai sauvasekoittimella tms. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon maitorahka sekä kukkamössö. Mausta syreenisokerilla ja hakutessasi aidolla vaniljalla





Tein koristeeksi päälle vielä vaaleanpunaisen kreemin, laitoin purppuransävyisiä nonparelleja ja tuoreita syreeninkukkia. Maku on ihana, ja hento, mutta makea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti