maanantai 12. kesäkuuta 2017

Kuusenkerkkäjäde


Tein viikonloppuna ihanan makuraidallisen kuusenkerkkäjäätelön perushelpon kotijätskin ohjeella ja kuusenkerkkäsiirapilla. 

Jätskimassaan tulee 1 prk kondensoitua maitoa, 6 dl kermaa ja pari ruokalusikallista glukoosisiirappia. Maustaminen vielä ripauksella aitoa vaniljaa ja maun mukaan kuusenkerkkätahnaa (esim. pieni kourallinen kerkkiä soseutettuna). Kaadoin vähintään puolet pehmeäksi vatkatusta jädemassasta vuokaan, ja lusikoin kuusenkerkkäsiirappia reilusti päälle. Sitten loput jädestä ja vielä vähän siirappia, ja vain muutama varovainen sekoitusliike, että  jätski pysyy raitaisena.


Sitten koko vuoka pakastimeen yön yli. Jäätelökauhalla otin pallot vohvelituutteihin, ja vapaavalintainen koristelu kuusenkerkällä.




Kerkkäkausi alkaa olla viimehetkillä, mutta ehkäpä vielä ehtii jätskit laittaa tekeytymään <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti