torstai 7. toukokuuta 2015

Sateenkaarivappu ja poninimpparit

Me vietettiin vappua aika rauhallisesti ja pitkän kaavan mukaan. Varsinainen vappujuhlapöytä katettiin vasta lauantaina, kun silloin bonuslapsikin sai tulla meille, ja toisaalta bonuksella oli ensimmäinen ihan oikea nimipäivä!


Koska vappu on värikäs juhla, niin siitä tuli teema: sateenkaari.

 

Juhlapöydän kruunuhan on tietenkin täytekakku. Tein kakusta halkaisijaltaan pienen, mutta erikseen paistettuja pohjia tuli kuusi, mikä teki siitä jokseenkin korkean. Täyte oli vahva, joten se ei onneksi juurikaan tuonut lisää korkeutta enää.

Kuorrutin sateenkaaren väreissä olevan kakun taivaansinisellä kreemillä epätasaisesti, ja koristelin vielä (pilven)hattaralla. Päälle asettelin sokerimassasta muotoillun sateenkaaren ja Rainbow Dash-ponin. Tyttö tykkää poneista, mutta suurin suosikki ne ei ole. Sopii siis hyvin tällaiseen pienempimuotoiseen juhlaan. 


Kakku oli sisältä sateenkaaren värinen. Lila, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen pohja, välissä kinuskia ja limeä.


Tein valkosuklaahyydykekakun Kinuskikissan sateenkaarikakku-ohjeella. Hieman lisäsin värikkyyden illuusiota laittamalla täytteitä useaan eri kohtaan. Reunustin kakun Kitkat-patukoilla ennen täytteen lisäämistä, ja hyytymisen jälkeen nostelin päälle vielä hattaraa ja kultaisia karkkeja. Näin tästä tuli siis aarre sateenkaaren päässä.

Läpileikkaus hyytelökakusta:Tein sateenkaarihyytelöä isoon kulhoon. Lila, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen kerros. 


Vappudonitseja kuorrutin teemaan sopivasti valkosuklaalla ja koristelin värisokerilla.Mansikat dippasin vaahtokarkin makuiseen candy meltsiin ja värikkäisiin nonparelleihin.


Muffinit kuorrutin samalla sinisellä kuin kakutkin, kiinnitin niihen värikästä karkkinauhaa sateenkaareksi ja valkoisella kuorrutteella tein pilvet. Muffinin sisällä oli vielä yllätys: pieniä namuja:)

 

Simaa olin valmistanut kahta laatua. Perinteistä ja mansikalla maustettua. Lisäsin siis tavallisten sima-ainesten joukkoon puoli kiloa mansikoita. Kuvassa isot lapset skoolaa mansikkasimalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti