maanantai 11. toukokuuta 2015

Sateenkaaren aarre ja aarrepurkki

Pääsiäiseltä jäi suuri määrä pikkufiguureita, kun löysimme kivan keräiltävän pojalle Röllimunista. Keräsin muut lelut purkkiin kaiken muun ylimääräisen pikkusälän kanssa, ja mietin pitkään, mitä näillä nyt sitten tekisi. Pidempään jo suunnittelin tätä projektia, mutta vasta nyt toteutettiin lasten kanssa aarrepurkit, ja sateenkaarikaivaukset. Varasin lelujen lisäksi kiviä ja simpukankuoria (joita jäi Mikaelin synttäreiden kaivauksilta) ja jokusen koriste"kiven". Riisiä tarvitsee sen verran, mitä purkkeihin tai vuokaan sitten tulee. Väriaineita halutuissa väreissä, sateenkaareen tietty lila, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen. Riisit jaetaan yhtä moneen osaan, kun värejä on. Itse varasin vajaa 1,5 kg riisiä ja jaoin ne kuuteen osaan. Pakastepusseihin riisit ja väri (ja viinatilkka), ja sekoittelemaan. (Lapset hoitaa sekoittelut mielellään;)) Elintarvikevärejä käytän itse yleensä lasten askarteluissa, koska on pieniä lapsia, mutta myös nestemäinen vesiväri luultavasti toimii. Mulla oli lähinnä geelivärejä hyvä valikoima, joten käytin niitä, ja lorautin pienen määrän viinaa sekaan, että väri varmasti sekoittuu tasaisesti, mutta neste haihtuu nopeasti.

Mun riisit värjääntyi tosi vahvasti, joten pienikin määrä geeliväriä riittää.


Me tehtiin siinä mielessä väärässä järjestyksessä, että ekalla kerralla tehtiin purkit. Toisaalta niihin sai väriraidat, ja hauska pyöritellä ne sitten sekaisin, samalla kun etsii aarteita, mutta jos haluaa tehdä molemmat projektit samoilla riiseillä, kannattaa tehdä sateenkaaripelto ensin. Siinä siis aarteet pohjalle ja värijärjestyksessä riisit vuokaan, ja eikun lapset etsimään aarteita vaikka kilpaa.


Yläkuvassa meidän sateenkaaripelto, joka oli sitten valmiiksi sekavärinen (tyhjensin ensin tehdyt purkit vuokaan, ja tehtiin purkit leikin jälkeen uudestaan), mutta hauskaa oli silti etsiä aarteita sieltä. Ajattelin, että tämä olisi hauska MLP-synttäripuuha; lapset saa sangot itselleen, ja etsii aarteet, ja lopuksi saa täyttää itselleen oman aarrepurkin. Oikeastaan oli tarkoitus vappuna tämä toteuttaakin, kun sateenkaariteemalla juhlittiin tytön nimpparia, mutta silloin ei saatu vieraita, niin jäi kaiken muun hulinan vuoksi tekemättä:)Lapset saivat omat sangot, joihin kerätä löytämänsä aarteet. Kolmevuotias keräsi toki riisitkin;)


Aarteiden löytymisen jälkeen voi koota oman aarrepurkkinsa sitten:)


Meidän erillisväriset purkit sai kerroksien väliin jokusen aarteen.

 

 Ja eikun pyörittelemään! Tyhjää tilaa kannattaa jonkin verran jättää, jotta riisi+lelut pääsee liikkumaan helposti. Kaunis tapa säilöä pikkuleluja, joilla varsinaista käyttöä ei ehkä olekaan. Purkki voi olla kauniimpikin, ja erilaisia pulloja voi käyttää myös, kunhan esineet mahtuu sisään. Näiden kanssa on mukava lasten rauhoittua. Jos joukossa on vaikka hahmoja tai tiettyjä esineitä, voi niistä, mitä kulloinkin löytyy, keksiä pienen tarinan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti