Suomenlinnan seikkailukierros lapsille


Perjantaista tuli nätti päivä, joten lähdimme iltapäivällä Suomenlinnaan seikkailulle.


Olin varannut meille paikat osallistavaan näytelmään "Viapori ja salaisuuksien avain". Saavuimme hyvissä ajoin, joten katseltiin hieman ympärillemme, ja käväistiin kahvilassa.

 Kesäinen Suomenlinna on monipuolinen ja kaunis, ja houkuttelee kyllä monenmoisille omatoimiretkille. Tänne kannattaa tulla museoihin, piknikille, rannalle, seikkailemaan luolissa ja oppimaan ja oleilemaan. Suosittelen kuitenkin osallistumaan myös opastuksille ja seikkailukierroksille, jos mahdollista - niistä saa aina ihan uuden näkökulman retkille.


Seikkailukierros "Viapori ja salaisuuksien avain" on historialliseen taustatietoon perustuva näytelmä. Pääsimme aikamatkalle valistusajan Viaporiin, ja tapasimme "ihan oikean kuninkaan". Lapset ovat edelleen innoissaan tästä, ja muistelevat näytelmän monia hauskoja kohtia.

Opimme paitsi Suomenlinnasta, myös yleisesti elämästä 1700-luvulla. Seikkailua suositellaan 6-13 -vuotiaille lapsille (aikuisen seurassa), mutta meillä 4-v. jaksoi eläytyä seikkailuun aivan hyvin.

 

Lähdimme porukalla auttamaan kuningasta juhlallisuuksien järjestämisessä. Kuningas Kustaa III on tyytyväinen linnoituksen rakennustöiden etenemisestä, mutta edessä on kuitenkin mysteeri, joka täytyy ratkaista. Yrittääkö joku estää linnoituksen valmistumisen? Ja missä on linnoituksen avain?

Kuningas, hovineiti Sofia ja muut tarinan henkilöt saavat lapsilta arvokasta apua asioiden selvittämisessä.

 


 

Noin 1,5 tuntia kestävä kierros vei meitä toinen toistaan jännittävämpiin paikkoihin. Mukaan kannattaa varata ainakin mukavat kengät ja taskulamppu.Meidän Daniel sai kunnian auttaa kuningasta naamioitumaan.😉

 

 


Matkasimme Viaporin linnoituksen kivisille muureille, vehreisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Opimme myös hieman salaviestintää.
Lopuksi soluttauduimme salaseuraan.


Jännittävien tapahtumien ja mielenkiintoisten kohtaamisten kautta selvitimme kuin selvitimmekin avaimen mysteerin!Seikkailukierros oli oikeastaan hyvin toisenlainen, kuin alunperin olin sen ajatellut olevan. Yllätyin positiivisesti. Elävä tarina ja hyvin toteutettu näytelmä toimi hienosti historiallisessa ympäristössä. Lapset eläytyivät mukana, ja tosiaan muistelevat edelleen hassua kuningasta, joka naamioitui puutarhuriksi, sekä hattuja ja myssyjä, ja mitä muuta vielä!

 

Ennen kotiinlähtöä seikkailtiin vielä hetki luolissa, mutta suurempi tutustuminen Suomenlinnaan täytyi jättää nyt toiseen kertaan. Tänne onneksi palaa mielellään uudestaan ja uudestaan! 

 
Seikkailukierrokset kesällä 2018 tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.00 ja 15.00 sekä perjantaisin kello 15.00 ajalla 8.6. – 4.8.2018 (Ei kuitenkaan 21.-23.6.).

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.