Kaapelitehtaan museot

Helsinki-päivänä moniin museoihin pääsi ilman pääsymaksua. Me nappasimme kolme kärpästä yhdellä iskulla suuntaamalla Kaapelitehtaalle, jossa sijaitsee Teatterimuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo sekä Suomen valokuvataiteen museo.

Etenkin Teatterimuseo on ollut meidän listalla pitkään, mutta näin jälkikäteen suosittelen myös Hotelli-ja ravintolamuseota lämpimästi.


Kaapelitehdas on pienen kävelymatkan päässä Ruoholahden metroasemalta.

 

Ensimmäiseksi astuimme Teatterimuseoon. Museo oli lapsista kovin jännittävä, sillä sielä oli hämärää ja monenmoista naamiota ja muuta rekvisiittaa heti sisään tullessa. Nappasin mukaan kartan, jossa on merkitty kohteet, joissa "saa koskea" - näin museosta saa irti mahdollisimman paljon. Lisäksi museossa oli Helsinki-päivän kunniaksi lapsille tehty teatterisuunnistuskartta.

 

Lapset pääsivät kokeilemaan chroma key -tehostetta, ja tekivät omat "säätiedotukset".

 

Kokeilimme myös valo- ja äänitehosteita.


Teatterimuseossa on esillä näyttely "Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus".Museo on hurjan kaunis, ja kuvat, asut ja rekvisiitat on esillä näyttävästi. 

 


 

Teatterin ullakolla oli lapsille jos jotain jännittävää. Äänitehosteet oli ihan lempparijuttu - pojat piti huolen siitä, että ullakolla ukkosti.


  

Tekivät lapset minulle jännittävän nukketeatteriesityksenkin, nimeltä "Kissa, lohikäärme ja susi".


Kissa meinasi jäädä välipalaksi, mutta lopulta susi ja lohikäärme taistelivat saaliista keskenään, ja kissa säästyikin ruhjeilla. Olipas jännitysnäytelmä!

 

 

Ullakolla oli ihania asetelmia, hurja elävä taulu, ja tavaroita, joilla luodaan erilaisia ääniä.

 

Vielä pojat sovittivat asuja, ja kävivät esiintymässä lavalla kuninkaana ja ritarina. Erilaisia pukuja ja päähineitä oli lavan takana kokeiltavaksi vaikka kuinka paljon.


 


Teatterimuseossa oli toinenkin esiintymislava, mutta se oli niin pitkään käytössä, että emme jääneet odottamaan vuoroa. 

Hirmu kiva museo käydä lasten kanssa, ja varmasti tullaan toistekin - ekakerta jäi vähän pintapuoliseksi tutustumiskäynniksi, seuraavalla kerralla pojat ehkä innostuvat esiintymään enemmän!

 

Hotelli- ja ravintolamuseossa oli esillä näyttelyt "Palveluksessanne!", "Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä" ja "Hiekkalinnoja ja betonia – miniloma menneessä Bulgariassa".

 

Lapset saivat tehdä isoista palikoista hahmoja, ja laittaa valoja suureen pienoismallihotelliin. Vaikka näyttelyt eivät olleet niin lapsille suunnattuja, niin heistä oli mukava seikkailla huoneesta toiseen.

 


 

Oli ehkä ihan hyvä, että lapset eivät vielä osaa lukea 😉

 

 


Samalla kun museo oli lapsille erikoinen seikkailu, aikuisena olin hyvin viihdytetty. 

 
 


Museoseikkailun päätteeksi lekoteltiin rannalla ja pysähdyttiin parille tuoksubaarissa.


 

Oikeastaan yllätyin, miten kiva tämäkin museo oli lasten kanssa.


Lopuksi kävimme nopean kierroksen Suomen valokuvataiteen museossa.
Valokuvataiteen museossa on naiskuvaajien kesä, ja esillä yhteensä neljä näyttelyä: Noémie Goudalin, Erica Nyholmin ja Daniela Friebelin näyttelyt sekä pienoisnäyttely Elsa & Tyyne 1918 – sotakuvaajia sattumalta.

 

Täälä lähinnä katseltiin teokset läpi, eikä lapset enää jaksaneet niin keskittyäkään pitkän päivän jälkeen. Paljon oltiin jo ehditty tehdä ja nähdä. 


Ihan mielettömän hieno Helsinki-päivä jäi tältä osin taakse. Moni kiinnostava tapahtuma jäi edelleen välistä, mutta johan me kävimme näytelmällisessä konsertissa, pihadiskossa, näköalatornissa ja kolmessa museossa yhden päivän aikana! Kiitos Helsinki!💗


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.