sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Raparperipiirakka (pellillinen)


Raparperipiirakka on ihana perinne- ja satokausiherkku, mutta sen tekeminen jää itseltäni kuitenkin usein välistä. Harmi, sillä piirakat ovat lastenkin herkkuja, ja ne on kamalan helppo tehdä. 




Tämä luottoresepti tekee pellillisen. 

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
250 g sulaa voita
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään ja siirrä 1/4 taikinasta sivuun (tästä tulee piirakan päälle murukerros). 

Lisää suurempaan taikinaosaan vielä keskenään sekoitettuna
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna

Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi.

Pilko taikinan päälle 500 g raparperia ja ripottele päälle taikinamuruseos.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 30min.

Herkuttele vaikka vaniljakastikkeen kanssa💛







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti