lauantai 1. lokakuuta 2016

Uusi Fazerin vierailukeskus


Sain makean tilaisuuden käydä eilen ennakkoon tutustumassa Fazerin uuteen, tänään vierailijoille avattuun, vierailukeskukseen Vantaalla. Ihan kävelymatkan päässä asuvana olenkin välillä ajatellut, että kunpa ystäviä ja sukulaisia voisi viedä Fazerilaan vierailulle, ja nyt se sitten on mahdollista. Ja kannattaako?


Ennen opastuskierrosta Fazer Cafe:ssa sai nauttia ihanista herkuista. Ihanaa salaattia ja pikkusuolaista, sekä tietenkin kahvi ja smoothie jälkkäriksi. Tarjoilu oli runsasta ja oman pienen otannan mukaan herkullista.


Koko keskuksessa oli tunnelmallista onnistuneen valaistuksen ja selkeyden vuoksi.


Kivoja yksityiskohtia riitti, etenkin makeisia nostalgisoiville aikuisille. Vanhat reseptit ja vanha esineistö sekä eri vuosikymmenten kääreet ja mainokset ovat kiinnostavaa ja iloista katseltavaa. Ja esimerkiksi "mignontaide", joka tuo hyvin perinteiseksi muodostuneen herkun modernisti ja kauniisti esille, häkellyttää varmasti.Vielä harvalehtinen puu odottelee uusia ajatuksia oksilleen. Tähän voi kaikki vierailijat jättää jälkensä.


Historian aarteita näytillä neljäkulmaisessa vitriinissä; mm. erilaisia kääreitä ja makeispakkauksia, Tove Janssonin tekemiä mainoksia ja erilaisia esineitä aikojen takaa.


Raaka-aineita katseltavaksi ja haisteltavaksi. Pääset myös kokeilemaan käsissäsi viljaa, jauhaa pikkuisella myllyllä ruista, opetella pullanletitystä, jne.


Ehkä makein tila näkyy tässä. Suklaametsä herkullisine puineen! Kannoista voi napata maistiaisia.


Iloisia värejä ja riemunpilkahduksia, en malta odottaa, että lapset näkevät tämän paikan!
Tällaisia puita jos voisi istuttaa! :O


Interaktiivinen seinä kiinnostaa varmasti perheen pienimpiä, ja ilahduttaa isompiakin.Historiasta kiinnostuneille selkeä aikajana tietoseinällä. Voit tutustua tuotantoon niin ruudulta kuin 3D-laseilla. Jännittävä kokemus sekin!Herkkujen vastapainona pääsee koettelemaan lautasmalliaan. Aika kiva tapa esimerkiksi lapsille havainnollistaa hyvät ja huonot ruokailutottumukset!


Lautaskaveri kertoi sitten, miltä se annos näytti. Ei aivan täydellinen, mutta sinne päin. Analyysin mukaan liian vähän vihreää ja ruokajuomaa:)


Suklaataidetta. Kyllä, pelkkää suklaata!3D-suklaatulosteita, ja takana lakritsitasting.


Fazerin ihmisiä. Mm. Mannerheim ja Tove Jansson mukaan luettuna. Kiinnostava opastuskierros kertoi miksi.


Trooppisessa huoneessa pääsee tutustumaan mm. kaakaopuuhun, ananakseen ja banaaniinkin, sekä mausteisiin, kuten kaneli, vanilja ja inkivääri...

Pienoismalli "sinisen" tuotannosta.


Mignon-pupu<3 Viktor Krogiuksen teos on tehty lähes kymmenestätuhannesta kananmunankuoresta.


Tehtaanmyymälä on aikamoinen herkkuhamsterin paratiisi. Lukuisten makeisten lisäksi pääsee ostamaan vaikkapa ihania lahjatuotteita ja leipäuutuuksia. Ostin kivan kortin lahjaksi, ja tarjouskorista käärevirheellisiä (maultaan moitteettomia) lakuja lapsille.Tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä. Kotiväki ilahtunee tuliaisista:
Ulkona oli myös kaunis ja viihtyisä puutarha. Kauniiden hyötykasvien seassa kuljeskelee ja istuskelee mielellään.Kokonaisuutena uusi vierailukeskus on ehdottomasti onnistunut. Mikä parasta, se on avoinna myös yksityishenkilöille, kun aikaisemmin Fazerille on päässyt kylään vain ryhmien mukana. Opastuskierros oli mukava ja informatiivinen, ja lapsiakin ajatellen sisälsi sopivan tiheästi kaikkea jännittävää katseltavaa ja koettavaa. Ihan varmasti tuon perheen jossain vaiheessa vierailulle myös, ja ehkäpä muitakin sukulaisia, kun näille kulmille sattuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti