keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Halloween lähestyy...

...joten voisin laittaa muutamia ihan kivoja aiheeseen liittyviä ideoita, joita olen toteuttanut vuosien saatossa.

Tsekkaa tunnistetta klikkaamalla muutkin halloween ideani:)


Ensimmäiset halloweeniin liittyvät tekeleet on viiden vuoden takaa. "Kaiversin" appelsiineihin kurpitsapäitä, kun varsinaisten kurpitsojen hinnat oli aika hulppeat kokonaiseen appelsiinipussiin verrattuna. Ja nämä tuli varmasti syötyäkin!:)


Tuolloin tein juustokakkuja, ja mangon makuisia. En oikeastaan itse piittaa hyydykekakuista, mutta kuitenkin niitä tuli uutuuden huumassa tehtyä. Ihan sujuvaa ei ollut koristelukaan, mutta kyllähän nämä teemaan sopii. Ja taustalla myös "noidan myrkkymuffinsit", jotka ovat vihertäväksi värjättyjä "red velvet" kuppikakkuja. Lisäksi tarjosin amerikkalaiseen tyyliin maissiohukaisia, hyviä oli!


Seuraavana vuonna heräsi jo enemmän tarve tehdä lapsellisempaa Halloweenia, sillä tytärpuoli oli tuolloin meillä.
Ruuallakin nautittiin spagettia ja nakkia... Työnnä spagetteja nakinpalojen läpi ennen keittämistä, ja näky on hieman hurjempi:)


Tytön kanssa askarreltiin pari kurpitsalyhtyäkin. Kurpitsavaunut tein kimallemaalausta vaille itse, mutta kissassa auttelin lasta tekemään enemmän.

Kissan korvat saatiin silmistä jääneistä jämäpaloista.



Pyörät on taikataikinasta, kun en kummempaa yhtäkkiä keksinyt, ja lelut toimi täydellisesti rekvisiittana. Pakko toteuttaa tämä vielä uudestaan paremmin joskus.


Makeana toimi salmiakkinen hyydykekakku mustan kiillekerroksen ja lohikäärmekoristeen kera.


Kolmas Halloween. Lapsille pienimuotoiset naamiaiset ja epävirallinen oman synttärin juhlinta siinä sivussa. Herkkupöydässä oli vadelma-uunijuustokakkua. Vadelmasose tässä on olevinaan veriset raapaisujäljet;)

Kokeilin ensikertaa leipoa kurpitsastakin jotain. Itse en niin mausta piitannut, mutta eräs toinen ylisti.


Hieman tulinen voileipäkakku.


Mandariinikurpitsat. Keskellä pala kurkkua, ja herneenversoja ympärillä.


Eräänlainen ruumismorsian:) Sotku on elintarvikeväriä.


...eikä edes ihan tuore :S :D Madot on luonnollisesti irtokarkkia.



Seuraavana vuonna halusin kokeilla uudestaan Corpse bride kakkua, ja valikoin siihen Monster High-nuken, jonka värityskin sopii teemaan aika hyvin. Valkoista sokerimassaa repaleisin kerroksin, revennyttä sokeripitsiä ja mustaa tomuväriä, ja sokerimassa ruusuja.



Tämänkin neidon hameen alta luikertelee matoja :S :D


Varsin minimaalinen kakku syötäväksi, joten tein omaksi synttärikakukseni sitten Frankenweenie-teemaisen hautausmaan. Tässä alla oma sokerimassa-Sparky ja oikealla ylhäällä tytärpuolen askartelema. Hän sai sen kotiinsa mahdollisen kakun päälle laitettavaksi, kun ei päässyt meille Halloweenia juhlimaan.



Tässä nelikulmainen kakku, jonka päällä valkoinen sokerimassa, epätasaisesti mustalla harmaaksi värjättyjä sokerimassakoristeita ja mustaa tomuväriä luomaan piirrosmaisuutta ja synkkyyttä lemmikkien hautausmaalle.


Vielä kynttilät haudoille. Valkoiset kakkukynttilät piti pätkäistä lyhyiksi, jotta muistuttavat enemmän hautakynttilöitä.


Muutama pikkuleivos erilaisilla koristeilla. Vampyyrinhampaat on irtokarkeista, ja veri on vadelman mehua ehkä vähän sakeutettuna..hämähäkki sokerimassasta ja kurpitsat marsipaanista. Värisokeria kokeilin myös pariin.


Oransseja kurpitsamarenkeja yritin tehdä, mutta en osannut:D


Harsoliinat tuli uuteen käyttöön, kun tehtiin lasten kanssa muutama kummitus. Harmi, että en löytänyt lasten tekemistä kuvia, kyseisen vuoden syksyn kuvat on ilmeisesti toisen tietokoneen muistissa vielä... ilmapallon päällä kuivatettu harso, olisinko maizena-vedessä sen ensin liottanut...? Liima-vesi toiminee myös yhtälailla. Sitten mustalla tussilla silmät ja ledituikku alle.


Pari lasten kanssa askarreltua kurpitsalyhtyä taas:)


Sellaista. Tänä vuonna Halloweenille on oma teema jo, ja enemmän aikuinen (silti lapsille sopiva tietenkin!) kuin viime vuoden kemut. Tämä peikkorouva kun viettää silloin syntymättömyyspäivää...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti