Jää hyvästi, kesä 2016!

18.55
Kesä on nyt sitten ohi, ja lapset palasivat päiväkotiin. Viime viikolla syksy tuntuikin jo vahvasti. Voin kuitenkin tyytyväisenä katsoa taakse; kesästä on otettu irti kaikki mahdollinen. Meidän ei tarvinnut matkustaa ulkomaille (vaikka kunnon reissaamista rakastankin), että ollaan nähty ja opittu uutta. Rahaakaan ei n. kolmen kuukauden aikana mennyt kohtuuttomasti, mutta siitä osin kiitos oman kisailuaktiivisuuden ja arpavoittojen, ja Helsingin laajat mahdollisuudet tehdä ja nähdä ilmaiseksi tai pikkurahalla. Koko kesän budjetti on ollut n. 300€, eli 100€/kk.

Me saariseikkailtiin, saarihypeltiin ja ihan vain luontoretkeiltiin neljällä saarella yhteensä hintaan 21€.
Korkeasaaressakin käytiin useamman kertaa, mutta vuosikorttilaiselle se oli käytännössä ilmaista.
Käytiin perheen kanssa neljillä festareilla yhteishintaan 115€. Kalliin festarilipun hintaan saatiin vielä neljät vapaaliput Snadistadiin, joten sielä käytiin myös kahdesti poikien kanssa.
Elokuvissa ja kesäteatterissa pääsimme käymään arpaonnen ja piirrustuskisavoiton siivittäminä ilmaiseksi.
Ihanissa ja erilaisissa puistoissa käytiin aivan maksutta ainakin kolmesti.
Ilmaisia keikkoja käytiin seuraamassa kolmesti.
Luontoretkiä teimme myös lähialueilla, poimimme mustikoita ja keräsimme kukkia. Kukkia sai kerätä muuten myös julkisilta pelloilta ilmaiseksi. Mansikoitakin käytiin keräämässä, mutta mansikat tietenkin maksoi (meille parikymppiä).
Museoissa käytiin myös kolmesti, ja maksettiin yhteensä 8€ (senkin olisi voinut säästää ilmaispäivänä).
Lapset ajelivat liikennekaupungissa, leikkivät kesäparkissa ja riehuivat omassa leikkipuistossa monen monta kertaa, ihan ilmaiseksi. Pyöräily, pallopelit, piknikit ja leijanlennätykset sekä monet uintireissut kivoille rannoille kuului myös luonnollisesti kesään, ja niillekään ei ole hintaa. Minimarathon juostiin lasten kanssa yhteishintaan 30€.
Katseltiin Airshow-lentoesityksiä lähistöltä ilmaiseksi, mattolaiturilla yhdistettiin hyöty ja huvi ilmaiseksi, ja kalastustakin kokeiltiin.
Linnanmäelle voitin rannekkeet, joten siitä tuli iso säästö, kuten myös Holiday Club-kylpyläyöstä maksoimme roimasti alennetun hinnan 70€. Herra Hakkaraisen talo kustansi 42€ koko perheeltä ja extra-aikuiselta.

Kauhean pitkällä ei käyty, Tampereella ja Sastamalassa, sekä pariin kertaan Espoossa ja kerran Sipoossa. Hämeenlinnaan päästiin bussilla ilmaiseksi. Pientä matkaa ollaan koko perhe liikuttu autolla, mutta suurin osa matkoista taittui julkisilla, mikä on onneksemme ilmaista lastenrattaiden kanssa kulkiessa. Mitenkään huomattavia summia ei siis mennyt matkoihinkaan tänä kesänä.
Mukana kesätouhuissa on ollut 1-2 aikuista ja 2-3 lasta.


Tässä vielä lapsille päiväkodin aloittamisen kunniaksi leipomani pieni pikakakku:)
Se koittaa esittää Vinkua, joka on Danielin suosikkiohjelman suosikkihahmo.
Onnistunutta kuvaa en pojista saanut tänään, kun olivat niin malttamattomia.
Kiva tietenkin, että päiväkotiin mennään mielellään<3

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.