Arkkitehtuurimuseossa kävimme poikien kanssa viime kesänä. Esikoinen on kiinnostunut rakentamisesta ja suunnittelusta, joten vaikka museo ei ole vahvasti lapsille suunnattu, se oli oikein kiva käyntikohde. Ja olihan siellä siis paljon lasten silmille mielekästä nähtävää muutenkin - pienoismallit kiinnostaa aina!
Chicago Tribune Tower.
Eliel Saarisen toiseksi sijoittunut ehdotus pilvenpiirtäjäkilpailussa 1922.
Tämä pienoismalli oli lapsista erityisen vaikuttava!
Arkkitehtuuri- ja designmuseo ovat yhdistymässä ja näin ollen muuttamassa, joten oli kiva vielä käydä näissä museoissa erikseen ja nähdä näyttelyt tässä kauniissa rakennuksessa Kasarmikadulla.
Wivi Lönn (1872–1966) oli ensimmäinen itsenäisesti omaa arkkitehtitoimistoaan johtanut naisarkkitehti Suomessa. Juhlavuosinäyttelyssä tutustuttiin Lönniin esikuvana ja sen myötä arkkitehtuurin naishistoriaan.
Myönnetään, että lasten kanssa näyttelyyn tutustuminen oli pintapuolista, mutta tosi kivaa oli katsella pienoismalleja ja kuvia rakennuksista, ja pohtia, mitkä olemme nähneet seikkailuillamme aikaisemmin, ja mistä/milloin ne ovat saaneet alkunsa.
Erinomaisena esimerkkinä meille nykypäivänä tutusta rakennuksesta, jonka pienoismalliin pääsimme tutustumaan, on Ebeneser-talo. Talon on suunnitellut Lönn, ja siellä toimii tänä päivänä Lastentarhamuseo, jossa olemme usein vierailleet lasten kanssa.
Architecta on maailman ensimmäinen naisarkkitehtien yhdistys, ja yhdistyksen tallennustyön ansiosta museossa oli esillä laaja kattaus suomalaisten naisarkkitehtien töitä ja historiaa.
Museossa on lisäksi kirjamyyntipiste, alan erikoiskirjasto ja arkisto. Arkkitehtuurimuseon kirjasto on kaikkien käytettävissä, ja arkisto palvelee ajanvarauksella tiistaista torstaihin.
Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin.
Alle 18-vuotiaat vierailevat museossa maksutta, normaalihinta 10€. Museokortilla vapaa pääsy.
Poikkeukset aukioloaikoihin ja alennusryhmien hinnat kannattaa tarkistaa museon omilta sivuilta.
Poikkeukset aukioloaikoihin ja alennusryhmien hinnat kannattaa tarkistaa museon omilta sivuilta.
Huomaa myös vapaa sisäänpääsy joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti