perjantai 23. helmikuuta 2018

Hiihtoloma Helsingissä (ja vähän muitakin talvitouhuja)


Lumien tultua talvi on ollut ihanaa aikaa! Ulkona on niin paljon tekemistä, että tylsää ei todellakaan ehdi tulla. Olen niin onnellinen, että meillä on ihan naapurissa mahdollisuus moniin talvitouhuihin, sillä leikkipuistossa on tilaa rakentaa lumesta, pieni mäki liukumiseen, ja iso jääkenttä aivan vieressä. Iso pulkkamäki löytyy kohtuullisen matkan päästä, ja muutamia kertoja ollaan käyty sieläkin laskemassa. Ainoa ikävä puoli asuinalueellamme on hiihtolatujen puute. Joskus lähimetsässä on kulkenut pieni latu, mutta useimpina talvina on täytynyt mennä pidemmälle, jotta hieman pääsee lasten kanssa suksia kokeilemaan. Toistaiseksi ei olla ehditty lapsiystävällistä latua lähialueelta etsimään. (Laita ihmeessä vinkkejä😊)Ollaan sitten enemmän keskitytty luisteluun (vaikka hiihto on enemmän minun laji), ja Mikael on päiväkotiryhmänkin kanssa käynyt jäällä jo useamman kerran. Daniel alkaa pysyä pystyssä myös oikein hienosti!


Lumiukkokelitkin on jo ollut, ja tällaisia söpöläisiä on pihaan rakentunut. 


Talvella myös metsäretket ovat kivoja, kun pääsee tutkimaan eläinten jälkiä. Toki sitten voi löytyä tällainen "suden luolakin".
Järven jäällä niitä jälkiä vasta näkeekin.Mummolassa pääsi laskemaan pulkkamäkeä yhdessä auringon kanssa. Mummolassa käymme harvoin pitkän matkan vuoksi, ja harvemmin juuri talvella, mutta onneksi tällä kertaa järjestyi reissu lumiseen aikaan.Talvinen metsäretki, kuuma kaakao ja nuotiolla paistetut makkarat - ei hassumpi tapa viettää vaikka hiihtolomapäivä.

 


Ensimmäistä kertaa kokeilimme jopa pilkkimistä! 'Helsinki Liikkuu' järjesti Puotilassa maksuttoman koko perheen pilkki-tapahtuman. Kaikki välineistä syötteihin oli lainattavissa paikanpäältä, joten meidän tarvitsi vain tulla paikalle. Saatiin hyvin opastusta, ja niin sitä kalaa alkoi jään alta nousemaan - Mikael pyydysti ainakin kymmenen!Mikael tykkää kalastamisesta kovasti, ja olisi viihtynyt pilkkimässä tuntikausia. Daniel kyllästyi hieman nopeammin, mutta oli iloinen muutamasta nappaamastaan kolmipiikistä.
Eväät maistuivat kirpeässä ilmassa hyvältä. Saatiin omien eväiden päälle vielä lämmintä mehua.Kiitos ihanasta tapahtumasta:)


Miten teillä on nautittu talvesta ja lumesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti