maanantai 5. helmikuuta 2018

Runebergilainen kääris


Tänä vuonna oltiin juuri Runebergin päivää edeltävä viikonloppu reissussa, joten torttujen leipominen jäi kokonaan. Ostimme lasten kanssa jaettavaksi kauppaversiot. Ennen tuota reissua tuli kuitenkin tuhlata litra maitoa johonkin, ja aika luonnollisesti siitä syntyi: 

Runebergilainen pannarikääris

4 munaa
1 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 dl piparimuruja
75-80 g (1 pussi) mantelijauhetta
pari tippaa karvasmanteli- ja rommiaromia 
2 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
50 g voita (sulata)

Sekoita ainekset keskenään, ja anna turvota n. 30 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperille, ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa valmis pohja, ja anna jäähtyä hyvin. Levitä sitten vadelmamarmeladi/vadelmatäyttis ja kierrä kääröksi. Koristele valmis käärö sokerikuorrutteella (2 dl tomusokeria, 3-4 tl vettä).
Ei ole perinteisen runebergin tortun voittanutta, 
mutta herkkusuille maistui tämäkin versio erittäin hyvin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti