perjantai 5. heinäkuuta 2024

Sinebrychoffin panimohevosten tallilla Helsinki-päivänä

 

Helsinki-päivänä järjestettiin myös Sinebrychoffin panimohevosten tallin avoimet ovet, ja kävin siellä vanhimman ja nuorimman poikani kanssa keskimmäisen lähtiessä jalkapallotreeneihin.

 

Bulevardilla sijaitsevaan talliin pääsi tutustumaan ja hevosia näkemään. Me kierrettiin aika pikaisesti, kun väkeä oli sen verran paljon, ja tila oli ahtaanpuoleinen.

 

Varusteita ja kuvia oli näytillä. Sinebrychoffilla on ollut Helsingissä talli ja panimohevosia jo parisataa vuotta, ja niillä on ollut iso merkitys voimaa vaativissa töissä.

 

Hevoset pyörittivät mallasmyllyä ja vetivät mallas- ja mäskikuormia. Talvisin ne kiskoivat merestä jäälohkareita varastokellarien jäähdyttämistä varten, jotta olutta voitiin kypsyttää hitaasti ja hallitusti myös kuumimpaan kesäaikaan.

Juomia ajettiin lähialueen asiakkaille hevosilla 1940-luvun lopulle asti (talvi- ja jatkosodan ajan ne tosin luovutettiin puolustusvoimien käyttöön, vetämään tykkiä ja muonakärryjä), jolloin Sinebrychoff siirtyi kokonaan autokuljetuksiin ja hevostallista tehtiin autotalli. Suloisia karvakavioita - eivät olleet juuri paijausetäisyydellä nyt.

Sinebrychoffin edustushevoset ovat syntyisin Tanskasta, ja ne ovat voimakkaita ja rauhallisia jyllanninhevosia. Jyllantilaisen säkäkorkeus on 155-160 cm ja paino 800-1100 kiloa.

 

60-luvulta lähtien hevoset ovat toimineet enemmänkin PR-tehtävissä.Tallilla oli myös limu/alkoholiton olut tarjoilu - kiitos kivasta tapahtumasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti