keskiviikko 22. toukokuuta 2024

Median museo Merkki ja Merkillinen Skidipeli


Entinen Päivälehden museo on kokenut suuren uudistumisen, ja median museo on tätä nykyä nimeltään Merkki.


Kävimme nyt vasta ensimmäistä kertaa tässä museossa uudistuksen jälkeen, eikä vähiten siksi, että sinne on pystytetty uusi "Merkillinen Skidipeli"!


 

Ennen uudistustakin museo on ollut yksi lemppareistani jo pitkään - etenkin siksi, että vaihtuvat lastennäyttelyt on aina olleet laadukkaat ja innostavat. Myös muut teemat kiehtovat, kirjapainohistoriasta lähtien.
Tutkittiin hieman sananvapaus- ja sensuuriasioita.

 

Hyviä asioita pohdittavaksi koululaisten kanssa!Kiehtovaa myös pienemmille. Alakerran näyttelytilassa emme tällä kertaa käyneet, mutta siellä olisi varmasti myös ihmeteltävää riittänyt.Meemikuja oli erityisesti alakoululaisen mieleen!


@yhdyssanansaattajan meemit näyttää mikä merkitys oikeinkirjoituksella voikaan olla. Tästä saa pidettyä vaikka hauskan oppitunnin aiheesta "yhteen vai erikseen".Lukupisteessä on leikkiä ja lukurauhaa.


 


Katsottiin lasten uutisia.Lukunurkkauksessa oli lastenkirjallisuutta eri aikakausilta. Kirjoja voi lukea ja satuja kuunnella.


 

Sarjakuvapajassa pääsi myös tekemään omia sarjakuvia ohjatusti, tai omatoimisesti.Me tultiin kuitenkin ensisijaisesti nyt pelaamaan, ja saatiinkin yllättäen hyvin omassa rauhassa pelata ja leikkiä!

 

Varmasti jokainen on joskus halunnut pelata jättiläisen pelilaudalla, taikka kutistua pienen pelinappulan kokoiseksi. Skidipelissä tämä tulee todeksi - jokainen on itse oma pelinappulansa.

 

Pehmonoppaa heittämällä edetään ruudusta toiseen ja suoritetaan hauskoja tehtäviä.

 
 


Opittiin yhtä ja toista merkeistä ja niiden merkityksistä. On niin kiva, kun leikissä pääsee myös pohtimaan ja oppii jotain uutta.
Lapset pitivät mulle myös kivat uutislähetykset. 


Mainiot uutisankkurit kertoivat uskottavasti niin lähestyvästä katastrofista kuin tuoreimmista urheilu-uutisista.Merkit kertoo vaikka mitä. Näistäkin tuli hieno tarina!Lehtikiska oli ehkä nuorimmaisen lempparipiste, ja siinä leikittiin ostoa ja myyntiä.

 

 

Laitettiin myös etanapostia menemään!


 

Päästiin pelikin läpi, siitä voiton merkki. ✌Ja lisäpelinä täällä oli myös jättimäinen ristinolla, jossa lapset pelasivat melkein itsensä kokoisilla pelinappuloilla.  
Merkillisen jännää ja merkittävän hauskaa! Käykää hei pelailemassa - tää sopii kaikenikäisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti