maanantai 10. lokakuuta 2016

Öljysäiliö 468


Käytiin eilen Kruunuvuorenrannassa valotaideteos Öljysäiliö 468:n avoimissa ovissa. Tapio Roseniuksen suunnittelema teos on tehty vanhan säiliön teräsvaippaan puhkaisemalla peräti 2012 aukkoa, joihin syttyy Led-valot auringonlaskun jälkeen.

Säiliön sisällä oli aika vaikuttava äänimaailma. Tila nimittäin kaikui komeasti. Suuri kaikuva ja jännittävästi valaistu tila innosti lapsiakin kovasti.


Alkuillasta valot hohtivat kirkkaina ja ne muuttuvat yötä vasten punaisiksi. Valot syttyivät ja sammuivat tuulen nopeuden mukaan, ja se antaa vaikutelman hohtavasta lyhdystä.


Mikael ainakin oli vaikuttunut. Tänään aamulla kysyi monta kertaa, mikä se paikka olikaan, kun oli ihan ehdottomasti saatava kertoa siitä päiväkodissa! Öljysäiliö on vähän vaikea sana:)


Teos viittaa Kruunuvuorenrannan alueen lähes 90 vuotta kestäneeseen öljysatamakauteen. Se on pysyvä valo- ja maisemateos. Upea ulkopuolelta katsottuna, mutta ehdottomasti kannattaa tarttua tilaisuuteen ja käydä kokemassa säiliö sisältäkin, mikäli avoimia ovia järjestetään. Tilaa voi jopa vuokrata lumettomaan aikaan vuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti