maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäistoivotus munassa

Mulla ei ole varsinaisesti ollut tapana lähettää pääsiäiskortteja tai viestejä tai mitään muutakaan. Pääsiäinen on vain henkilökohtainen harras juhla, ja tietenkin mahdollisuus hauskuttaa lapsia monilla perinteisillä touhuilla. En tiedä, mihin perinteeseen koristeltujen munien vieminen ystäville kuuluu, mutta tykästyin ajatukseen, kun muutama vuosi sitten siitä kuulin. En uskalla sanoa, että pääsiäistoivotuksesta tulisi edelleenkään meille tapa, mutta mikäli tulisi, niin ehkä jotenkin tällä tavoin toteutettuna:

Tarvitaan puhallettu ja värjätty/koristeltu kananmuna ja paperisuikale, johon viesti kirjoitetaan:


Lainasin omaani säkeen Eino Leinon Keväthymnistä:

"Maa, mi nukkui hangen alla,
herää uuteen elohon,
kautta ilman kannel kaikuu:
Vapahtaja noussut on."

Lappunen rullalle, ja koettaa saada mahtumaan "tyhjennysreijästä" sisään. 


Koristellaan oman näköiseksi. Mun vaaleanpunaisiksi keittyneet munat saivat tekokukasta kukinnon ja muutaman kierroksen juuttinarua. Tällä tavoin sain helposti reijän piiloon. Myös servettitekniikalla voisi koittaa koristella, sillä sillä tavoin reijät umpeutuu sopivasti.


Esimerkin vuoksi rikoin yhden munista, ja sisältä löytyy siis sinne sujauttamani viesti
Lopuksi vinkkinä: Varmista, että keitettyjen munakuorien sisään ei ole jäänyt vettä, ja anna siltikin kuivua hyvän aikaa. Viesti saattaa suttaantua muuten. Itse tuskin projektin lumoissa odottelin tarpeeksi, joten taitaa olla tarpeen tehdä uusia ennen tulevaa viikonloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti