perjantai 10. heinäkuuta 2015

Tuuttikakku

Jätskikakku on tämän kesän hitti, ja "kolmen aineen jäätelö" on tämän kesän luottoresepti. 

Tässä toinen, raikkaampi versio tuuttikakusta


Keksimurupohja
180 g keksimurua
75 g voita

Sekoita sula tai pehmeä voi ja keksimuru keskenään ja painele vuoan pohjalle (esim. leivinpaperilla/reunakalvolla vuorattu irtopohjavuoka tai silikonivuoka). Anna jähmettyä jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat jäätelömassan.

Jäätelömassa
7 dl kermaa (itse käytin kuohua, mutta monet vannovat vispin nimeen, kumpaakin tai molempia voi käyttää)
0,5 dl glugoosisiirappia
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitetty, vaan se vaalea versio)

Lisäksi
~pari desiä tuttifrutti-karkkirouhetta
0,5-1 dl mansikkahilloa, -sosetta, -survosta tai smoothieta
muutama tippa punaista elintarvikeväriä (valinnainen)

Koristeluun
vohvelituutti
Dr, Oetker strösseli mix


1. Vatkaa kerma ensin hyväksi vaahdoksi, ja sekoita sitten loput ainekset joukkoon. Jäätelömassa on valmis.

2. Kakkua varten nosta pieni osa, ehkä muutama desi jätskimassaa sivuun, ja sekoita tähän osaan esimerkiksi mansikkahilloa, -sosetta tai -survosta. Itse käytin vajaan desin lasten välipalasmoothieta, kun sellainen sattui käsillä olemaan. Smoothien rusehtavan värin takia jouduin lisäämään vielä pari tippaa punaista elintarvikeväriä, jotta sain riittävän karkkimaisen lopputuloksen. Kun massa on nätin värinen ja tasainen, laita se jääkaappiin odottamaan.

3. Isompaan osaan jätskimassaa sekoita valmista tuttifruttirouhetta oman maun mukaan, mutta ainakin sen verran, että värikäs karkkirouhe näyttää kivalta massan seassa. Miltei kaiken sen massan voi kaataa suoraan keksipohjan päälle kakkuvuokaan, mutta koristeeksi tulevaa jätskituuttia varten ota vielä sivuun sen verran, mitä isohkoon jätskipalloon tarvitset. Laita vuoka (ja palloon tuleva massa erikseen) pakastimeen vähintään tunniksi, jonka jälkeen kakku on sen verran jähmettynyt, ettei toinen kerros sekoitu ensimmäiseen.

4. Kun ensimmäinen jätskikerros on sopivan jähmeä, kaada jääkaapissa odotellut osa sen päälle. Levitä tasaiseksi. Laita taas pakastimeen, ja anna jäätelöityä vaikka seuraavaan päivään, mutta ainakin neljä tuntia.

5. Koristeluun tarvitset sen säästämäsi osan jätskimassaa. Tee siitä pallo vohvelitötteröön, ja aseta jätski pystyyn keskelle kakkua. Koristele jätski ja kakku vielä värikkäillä strösseleillä.

Tarjoile hieman pehmenneenä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti