tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ihana Alppiruusupuisto

Olen asunut pääkaupunkiseudulla jo lähemmäs 10 vuotta, mutta edelleen on suuri yllätys, mitä kaikkea sillä onkaan asukkailleen tarjota. Ja miksi ei muillekin. Vasta muutaman vuoden ajan olen tietoisesti koettanut raottaa silmiäni löytääkseni näkemisen arvoisia paikkoja ja kokemisen arvoisia tapahtumia. Helsingin kaupungin puistojen facebook-sivuilta olen nyt poiminut muutamia vinkkejä kivoista puistoista, ja käynyt paikanpäällä ihastelemassa.

Tänään käväisin nuoremman poikani kanssa Alppiruusupuistossa Haagassa. Laskeskelin hieman sääennusteitten kanssa, että kannattaa käydä mahdollisimman pian, kun sää sallii. Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta kun on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella, ja jo juhannuksen jälkeen voi olla hiljaisempaa. Parilla bussilla jouduimme kulkemaan, ja kävelyä kartan kanssa tuli jonkin verran. Menomatkaan kului tunti, mutta paluu hoitui vain puolessa tunnissa.

Koska lähdimme matkaan turhan myöhään (olin kiinni muissa askareissa), oli käyntimme kovin pikainen. Pienen kierroksen teimme, todetakseni, että vielä on ehdittävä uudestaan paikanpäälle. Puisto oli aivan ihana, ja kukinta niin kaunis. Oravat olivat kesyjä, ja vaikka ihmisiä oli melko paljon (vertaan tavallisiin puistokäynteihin, vaikka ei tuo mikään tavallinen puisto ole), alue tuntui rauhalliselta. Ihanan tunnelmallinen paikka. Harmi, että löysin sen vasta nyt<3

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti