perjantai 23. elokuuta 2024

Töölönlahden kesäpuisto


Uudistetussa Töölönlahden puistossa ollaan jo pari kertaa käyty viettämässä kesäpäivää. Meidän käyntien aikaan työmaa-aitoja vielä oli, eikä ihan kaikki ollut valmista, nyt varmaan siltä osin on huomattavasti viihtyisämpää.

 

Pöytäryhmiä ja istuimia oli kiitettävästi. Eväiden nauttimiselle oli hyvin tilaa.

 

Me haettiin Roundista munkit ja JKshopista juomat, ja tultiin "piknikille" niiden kanssa.


Leikkialueella on puisia kiipeily- ja tasapainotteluelementtejä sekä leikkimökkejä.


 

Parasta oli kuitenkin vesileikkipaikat!

 

Kesä kuivaa, mutta kannattaa silti varautua vaihtovaatteilla.

 

Ja ehkä ne kengätkin on parempi ottaa leikin ajaksi pois! 


Hämähäkkikeinu löytyi myös, ja rantapalloverkko. Aurinkotuoleja ja myöhemmin on tullut riippumattojakin.

 


Suoraan sanottuna lapset viihtyi kyllä lähinnä - tai ainakin parhaiten - vesileikeissä!



Erityisen ihanaa oli kukkaistutukset.



Paljon paljon erilaisia ja toinen toistaan kauniinpia kukkia! Lajisto on valikoitu niin, että niistä on ravinnoksi hyönteisille ja linnuille.



Puistokävijöinä nyt myös paljon pieniä pörriäisiä!





Käytiin me vähän leikkimässä "vanhoillakin" leikkipaikoilla rannan tuntumassa ja Oodin edustalla.


Uudistus oli kyllä odotettu. 
Alue vaikutti ihanalta, ja vaikka olisin ehkä toivonut jotain vielä enemmän lapsille, niin tuo hiekka-vesisotku veisi silti pisteet kotiin lapsilta. Ja toki puisto on vielä kehittymässä. 
En tiedä, tuleeko tänne tultua varta vasten, mutta kaupunkipäivän lomassa ehdottomasti kiva pysähdyspaikka.
Jos ei tietysti ohjelmatarjonnan mukaan, lavakin tänne oli rakenteilla!

keskiviikko 14. elokuuta 2024

Ihmemaa X - purkutaidetta Keravalla


Keravan entisen Anttilan tavaratalon tilat ovat kokeneet mullistuksen taiteilijoiden käsissä. 4000 neliön laajuista näyttelyä on ollut toteuttamassa 240 taiteilijaa.

 

Aikaisemmin Taiteen kotitalosta tuttu purkutaidenäyttely toimii myös erilaisissa tiloissa. Yleisölle tämä oli varmasti helpommin saavutettava, kun sijaitsi aivan Keravan ytimessä. Lisäksi rakennus oli tilava ja jonoja ei pahemmin ollut. 


Ylipäätään minusta oli mielenkiintoista, millainen näyttelystä juuri tämänkaltaisessa tilassa tulee. En ole ihan varma, vastasiko kokonaisuus odotuksiani, mutta monia hyviä teoksia siellä kuitenkin oli. 

 


Keskimmäinen lapsista pohtikin, että se kerrostalonäyttely oli kivempi, kun muutoksen alla oli asunnot, nyt vain geneeriset tilat.




Purkutaiteessa tila tosiaan tuo oman mausteensa teoksiin. Yksilölliset teokset ovat saumaton osa kokonaisuutta, joskin samalla sen erottuvia yksityiskohtia.


Parasta mielestäni oli se, että teoksia oli hyvin monipuolisesti. Oli sekä sellaisia, jotka pysäytti katselemaan, että sellaisia, jotka pysäytti pohtimaan - jotkut sekä että.

 



Kuten taiteen kotitalossa, myös täällä välittyi sellainen taideteoksen sisään astuminen monien teosten kohdalla. Osin sitten vain ohitettiin seiniin ripustettuja/maalattuja teoksia. 




 

Lasten kanssa oli erityisen kiva bongailla tuttuja hahmoja, ja tunnistivatpa he aikaisemmista näyttelyistä tuttujen taiteilijoiden työn jäljenkin.


 






 

Ehkä itse olisin jotenkin kaivannut sitä, että purkurakennuksen vanha luonto olisi ollut vielä läsnä. Nyt myymälätunnelmaa ylläpiti lähinnä kerroksien välinen liukukäytävä ja jokunen teos, jossa liipattiin kaupallisuutta.


Meidän nuorimmainen odottelee kovasti tätä autoa kotiin.


 


 




Taidenäyttelyssä voi olla myös hauskaa! 

 





 



 


 

Lipunmyynnissä varoittivat, että osa yläkerran teoksista ei välttämättä sovi lapsille. En usko, että omani olisi ollut muuta kuin kiinnostunut, mutta tämä silti skipattiin nuorimman kanssa.

 

Isommat kävivät katsomassa kaikki ja kaikesta mistä ajatuksia heräsi niin sitten juteltiin.


  

Ja vaikutteitahan saatiin tietty!


Tämä ihana pinkki kattaus houkutteli jo kaukaa - lähempää katsottuna sen syvällinen merkitys alkoi aueta. Hieno toteutus!


 


 


 

Sienifanin lemppariteoksia!


 


 

Myös wc otti kantaa. 




Monista teoksista saatiin kivasti keskustelua aikaan. Tai ehkä enemmänkin niin, että aikaisemmat keskustelut heräsivät uudelleen taiteesta saatujen oivallusten pohjalta.




Myös sellaisia teemoja oli, mistä ei oltu vielä lasten kanssa pahemmin puhuttu, mutta toimi hyvänä keskustelunavauksena.

 


 


 

Mielenkiintoinen oli näyttely, ja kannatti käydä. Kesäkausi päättyy nyt sunnuntaina, mutta ilmeisesti ainakin viikonloppuisin on auki vielä syksylläkin - syyskauden aukioloajat kannattaa varmistaa erikseen.


Sisäänpääsy oli 10/12€ lapsi/aikuinen. Taidemyymälä ja kahvila löytyi myös.