torstai 6. kesäkuuta 2024

Nokkossipsit


Nokkoslettujen lisäksi lapset usein kesäisin toivovat nokkossipsejä, ja niitä tuleekin yleensä tehtyä niistä lehdistä, mitkä jäävät yli taikinatarpeesta.

Sopiva maistelusatsi tulee esim. puolesta litrasta nokkosenlehtiä.

 5 dl nokkosenlehtiä, 1/2 dl rypsiöljyä, 2 tl suolaa, 2 tl paprikajauhetta.



Sipsejä varten lehdet ensin huuhdellaan ja kuivatellaan.
Sekoita kulhossa öljyä ja mausteita (esim. 0,5 dl rypsiöljyä, 2 tl suolaa sekä muita mausteita oman maun mukaan) ja pyörittele lehdet öljyssä niin, että seos tarttuu lehtiin mahdollisimman tasaisesti. Lehdet levitellään sitten pellille leivinpaperin päälle yksitellen (ei siis kasassa).


Paahda vihulaiset 150 asteisessa uunissa n. 6 min, tai kunnes lehdet ovat rapeutuneet ja väri oliivinvihreä. Parasta pian valmistamisen jälkeen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti