Halloween DIY: Loitsukirjat


Vanhoista kirjoista teet helposti ja nopeasti näyttävät ja kauhistuttavat yksityskohdat halloween-juhliin, taikka rekvisiittaa noitanäytelmään.

Tarvitset ainoastaan kirjan (jolla ei ole kuin askarteluarvoa), kuumaliimaa ja/tai kohokuvioita ja -koristeita, servettejä (tai talouspaperia) liima-vesiseosta ja maalia.


Valitse mieluisat koristeet. Löysin vanhan paperiperhosen, ja laitoin sen luurankokoristeelle siiviksi. Yhteen kirjaan tuli siten luurankokeiju. Liimaa koristeet kirjan kanteen.Voit myös koristella kirjan vain kuumaliimalla. Toiseen kirjaan piirsin kuumaliimalla hämähäkinverkon ja kirjaimia.


Liimasin vielä hämähäkin verkkoon, mutta näin iso lelu kannattanee liimata vasta lopuksi. Onnistui toki näinkin päin.


Liimasin vielä kirjan kylkeen käärmeen.


Irrota paperista kerrokset ja aseta yksi pala kirjan päälle.


Sivele tai tuputa liima-vesiseos kauttaaltaan paperiin, ja erityisen tarkasti kohokuvioiden kohdalle. Paperi saa jäädä epätasaisen näköiseksi.


Aseta kirja kuivumaan.
Kun liima on kuivunut kunnolla ja paperi kovettunut kirjan pinnalle, voit maalata kannen kauttaaltaan. Käytin mustaa akryyliväriä, ja lisäsin kultaisella yksityiskohtia.Korostin kultaisella maalilla kohokuviot, ja ehkä sillä voisi lisätä vielä kanteen muitakin efektejä. Toistaiseksi olen aika tyytyväinen näihin, luonnossa vielä kuvaa synkempiin loitsukirjoihin!
Toimii erittäin hyvin muun halloweenrekvisiitan kanssa tulevissa kurpitsajuhlissa. 


Mitäs tykkäätte? 
Kuumaliimausta lukuunottamatta sopiva askartelu monen ikäiselle, ja edullinen toteuttaa. Lasten kanssa askarrellaan varmasti vielä kaikille omat loitsukirjat! 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.