tiistai 8. marraskuuta 2016

Joulukalenteri-ideoita

Ihania joulukalenteri-ideoita on hurjasti, ja kaupoissakin on kivoja vaihtoehtoja. On taas vaikea valikoida, miten meillä tänä vuonna lasketaan päiviä jouluun. Ehkä sisällöltään paras vastaantullut idea on toiminnallinen kalenteri, jossa luukusta löytyy päivälle joku tekemistä tai muuta yhdessäoloa lupaava lappu. 

Olen tosin todennut, että se ei tuo meille juurikaan mitään lisää joulunodotukseen tai muutenkaan arkeen, sillä ollaan yhdessä aktiivisia joka tapauksessa. Enkä kyllä malta jättää kaikkea joulukuulle kuitenkaan. Yhtenä vuonna sitä kokeiltiin kyllä, mutta ehkäpä tänä vuonna jotain muuta...

Tässä esimerkkejä aikaisempien vuosien diy-kalentereista:

Tämä kalenteri on askarreltu "sormusrasioista", ja se oli hyvä juurikin pieniä viestejä ajatellen.


Yhtenä vuonna tein värikkäitä kynttilöitä puolikkaista talouspaperirullista. Niitten sisään olen sujauttanut alle 2-vuotiaalle jotain kuivattua herkkua, kuten marjoja, hedelmiä ja kasviksia. Innolla niitä muutkin maisteli. Tällainen makukalenteri on hauska, ja sisältökin monipuolisempi ja terveellisempi kuin kaupan herkkukalentereissa. Ledkynttilät myös syttyivät sitä mukaa, kun päiviä kului, eli jouluaattona paloi kaikki 24 kynttilää.


Punnitse & säästä -kaupoista sai kivat yllätykset joka päivälle. 


Lisäksi olen piilottanut pieniä leluja kalenteripusseihin lasten iän ja innostusten mukaisesti. Nyt alkaa tosin lelukiintiö olla täynnä, ja en keksi omiin laatuvaatimuksiini sopivaa edullista vaihtoehtoa kalenteriin jaettavaksi.

Muutama idea toki on harkinnassa, kuten esimerkiksi yhteisen joulumaiseman rakentaminen eteiseen. Tai ehkäpä kalenterissa voisi joka päivä lukea jokunen kaunis sana lapsista, henkilökohtaisesti. Jotain maisteltavaa tai tutkittavaa voisi laittaa myös.... millaisia ideoita teillä olisi omatekoiseen joulukalenteriin?

Pahoittelen heikkoa kuvanlaatua näissä vanhoissa kuvissa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti