tiistai 6. syyskuuta 2016

Kepparitalli


Bonustyttö harrastelee keppareita, ja ehkäpä yhtälailla vaikka eri tavoin meillä pojatkin niistä tykkää. Tytölle kuitenkin on synttärijuhlat tulossa heppa/keppariteemalla, ja ajattelinpa, että talli olisi ainakin sitä varten saatava. Olisi myös paikka säilyttää hepat sekä niiden välineitä.

 

Tallissa majailee nyt vain osa meidän keppikansasta. Tässä on tytön omatekemä Star.

Nimikyltit päällystin liitutaulutarralla, joten paikkoja voi vaihtaa myöhemminkin. Ehkäpä yhteen kylttiin saa mahtumaan kaksi nimeä, jotta talliin voisi tuoda kolme karkuteillä olevaa villiheppaa vielä lisäksi:)

 

Max on esikoiseni askartelema heppa, ja Toffee on tytön ensimmäinen omalla säästörahallaan ostama keppari (meillä).


Katon heppakuvio on myös liitutaulumuovista leikattu. Siihen voisi siis halutessaan kirjoittaa vaikka omistajan tai "tallin" nimen. Ehkä siluettikuva sellaisenaan on kuitenkin kiva.


Sisäpuolelle kiinnitin ruokinta-astiat. Kierrätin samalla vanhat kännykkälaatikot. Kuvassa näkyy huonosti, mutta takaosassa on matala seinä samasta materiaalista, mistä katto on tehty. Sen avulla kepparit pysyvät hyvin paikoillaan. Lattiaa en talliin tehnyt, sillä se vaikeuttaisi puhtaanapitoa.

 
 
Vanha hevosenkenkä roikkuu koristeena.
Tallin sivulla on koukut erilaisia välineitä varten. Kaikenmoista tuntuu tarvittavan keppareillekin!


 

Kierrätysosista kasattu ja yhtenäiseksi maalattu talli oli sinänsä halpa toteuttaa, eikä ollut järin työläskään. Tallista tuli mukavan tukeva, ja se pitää hepat hyvin omilla paikoillaan. Tilaakaan tämä ei vie kohtuuttomasti, kun on niin kapea. Itse olen tyytyväinen tähän, sillä tämä on kestävä ratkaisu erilaisten pahviversioiden sijaan. Laajennus- ja parannusmahdollisuuksiakin on.


Koska tyttö käy meillä "harvakseltaan", ja tehdään monenmoista muutakin silloin, niin itse rakennusprosessiin en häntä voinut ottaa mukaan. Mitenkään monimutkainen tätä ei kyllä ollut tehdä. Suunnitteluun hän osallistui vahvasti - ja leikkimiseen, täysillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti