Pääsiäiskoristeita ja sahramipullaa


Ihanat ihanat origamisydämet koristavat pajunoksia kauniisti ja hillitysti. Tämä kimppu oli pakko säästää itselle, vaikka lapsille jäikin vähän vähemmän oksia virpomiskeikalle.

Mulla on joku kauan sitten Suomalaisesta kirjakaupasta ostamani laatikko origami-papereita, ja niitä on ollut kiva taitella. Mikä tahansa paperi tietenkin käy, mutta neliön mallisesta on syytä aloittaa. 


Origamiperhoset ovat myös valloittavia, näitä voisi kiinnittää vaikka seinille. Itse kiinnitin palmusunnuntaina ulko-oveen yhden, ja lapun, jossa luki "Saa virpoa!" Muutamia noitia meillä kävikin!


Pienemmät ja isommat pääsiäismunat oli ilo antaa lahjaksi paperista taitelluissa pupu-koreissa. 
Ohjeet näihin malleihin etsin netistä, ja ainakin pupusta ja perhosesta löytyi kivat englanninkieliset Youtube-videot. Origamien taittelu on ihan superhauskaa, joten kannattaa kokeilla!

Paperiaskartelujen lisäksi koristelin aika paljon pääsiäismunia. Osan lasten kanssa, mutta osan ihan keskenäni:)Kokeilin ensikertaa siirtotatuointia kananmunakoristelussa. Helppoa!No varmaan kaikki koristelutekniikat on ollut ensikokeiluja. Aikaisemmin olen värjännyt vain elintarvikevärillä. Tässä kokeilin kynsilakkamarmorointia. Astiaan siis lämmintä vettä ja pieni loraus valitsemaasi kynsilakkaa (yhtä tai useampaa väriä - itselläni on vain musta ja punainen). Sekoita ihan vähän, jotta värit muodostavat kuvioita vedessä. Dippaa tyhjennetty kananmuna astiassa, ja nosta kuivumaan. Nopeaa ja helppoa tämäkin, ja lopputulos todella kaunis.Tee munankuoreen hieman isompi reikä, ja pistä tipu sisälle asustelemaan:)
Liimailin koristeitakin muutamaan munaan.Ja piirtelin tussilla.Maalasin kultamaalilla epätasaista maalipintaa osaan, ja yhdessä on glitterliimaa.


Tämä on jo pari vuotta vanha, mutta mielestäni aika kiva. Ylijäämäkirjaimilla koristeltu, tarrat on myös helppo vaihtoehto.


Raidat on maalattu kynsilakalla ja paperikukat ynnä strassit liimattu päälle.

Ja servettipinta:Valoin myös muutaman munakynttilän. Kuten arvelinkin, niin nämä ei koristetta kummempia ole, joten paloturvallisuuden nimissä suosittelen kuorimaan kynttilät ennen käyttöä. Niin tein minäkin. Kunnon alusta vielä etsinnässä, nyt en päässyt kuin hieman testaamaan.


Vielä tekisi mieli kokeilla vaikka mitä, mutta ei ehdi käyttää munia:D Lapsillekin pitää jotain jäädä kuitenkin.

Lasten kanssa piti leipoa myös kauniin keltaista sahramipullaa.
Tein pullista solmuja, ja hieman koitin lintumaisuutta saada aikaan. 


Alla sitten vielä yksi pääsiäisasetelma, jonka pikaisesti tein lasten maalaamien munien esillepanoa varten. Kiitos vaan idean kehittäjälle ja julkaisijalle, Mikael tykkäsi kovasti tästä, ja kysyikin, onko tipuilla juhlat.
Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.