torstai 27. tammikuuta 2022

Työmaakemut


Meidän kolmevuotias sai kemut kahdessa osassa. Työmaateema oli päätetty hyvissä ajoin, ja nämä olivatkin ne varsinaiset synttärijuhlat - toiset kemut pidimme halloweenin varjolla.

 

Pöydässä oli jälleen teeman mukainen kattaus. Poika sai lahjaksi meiltä työkoneita, kun ne nyt ensin toimivat tarjoiluastioina ja kakkukoristeina. (Pesin puhtaat lelut ja leikkasin leivinpaperista sopivat palat tarjoilua varten. Pöydästä pääsivät sitten suoraan leikkeihin.)


 

Hernekeittopurkista tein maalitonkan nopeasti itse askarrellulla etiketillä. Purkista sojottaa maalipensseleitä "märkää" maalia valuen. (Työnsin vaahtokarkkeja tikkaritikkuun ja dippasin oranssiin candy meltsiin)

Merirosvokemuista ylijääneet lapiolusikat pääsivät töihin! 
Vararenkaita ja muttereita.


Mokkapaloja. Työmaamerkkien kuvat tulostin, leikkasin ja liimasin vastakkain, väliin cocktailtikku - helppo koriste kakkuun tai leivoksiin, ja voit tehdä sen vaikka mistä liikennemerkeistä.

  

Kivikarkkeja, suklaarusinoita sekä itsetehtyjä kartiokarkkeja. Meri Meri:n kuormurilautaset ja betoniautoservetit.Nosturi nosteli tukkeja... tarkoitan, suolatikkuja.

 

Turkinpippurisuklaakakku - ei kovin viimeistellyn näköinen, mutta työmaahan tämä olikin! 


Seinällä oli työmaateemainen värityskuva, ja ahkerasti sitä lapset värittelivätkin.

 

Työmaakartiot olivat monessa leikissä mukana. Heittopeli, potkuautopujottelu, minkä alla on esine piilossa? - muutama esimerkki kemuleikeiksi.


Lapset saivat väritellä itselleen eri mallisia liikenteeseen liittyviä jääkaappimagneetteja.


Taikahiekkatyömaa oli sankarin ehdoton suosikki. Taisi viihtyä tässä leikissä melkein koko juhlan ajan.


 

Kummisetä toi hyvin teemaan sopivan lahjan!


Kartonkiset kartiot herkkuyllätyksellä askartelin ns. kaverilahjoiksi.

 

Leikkasin kartongista neliön ja siihen keskelle reiän, jonka peitin silkkipaperilla. Sitten rullasin toisesta kartonkipalasta kartion (liimasin kasaan ja tasoitin alareunan saksilla). Sujautin sisään pienen karkkipussin, ja liimasin kartion kuumaliimalla kiinni neliöpalaan. Herkkuihin pääsi käsiksi rikkomalla pohjan silkkipaperin. 

Näin helposti valmistui jokaiselle oma pieni pinjatankorvike. 


Oli oikein hauskat juhlat pienellä porukalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti