torstai 23. heinäkuuta 2020

Tukikohta XXII:12 (Pirkkola)


Pirkkolan metsässä Urheilupuiston vieressä on lisää maalinnoituslaitteita. Lähimatkailusivuille luontonähtävyyksiin on kertynyt jo paljon vastaavia erikuntoisia ja -kokoisia linnoitusraunioita.


Luolaan johtava leveä betonihauta

 

Emme syynänneet taistelukaivantoja sen kummemmin - tällä retkellä vain paikansimme alueen. Meillä meni lastenrattaat hukkaan, kun sattui pieni eksyminen. (Rattaat jätettiin siis parkkiin, kun ei ne metsässä oikein kulje).😅 

Tietoa löysin kuitenkin sen verran, että  kohteen etelä- ja pohjoisosassa on maahankaivettya/louhittua hautaa. Konekivääriasemat ja suojahuoneet, sekä ilmeisesti keskenjääneitä suojahuoneita on myös.

 

Puolustusaseman rakennusajankohta on vuosien 1915 ja 1918 välillä.

 

Tämä kallioon louhittu betoninen suojahuone, tai luola, sijaitsee kohteen eteläosassa. Sisäänkäynnin edusta on täytetty ja näkyvissä on enää n. 4-5 m korkea betoninen ulkoseinän vahvike. 


Alunperin tarkoituksemme oli mennä viereiselle Pirkkolan plotille uimaan, mutta se onkin tämän kesän pois käytöstä. Onneksi metsästä löytyi muuta tekemistä - linnoitusten etsiminen on aina niin jännää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti