tiistai 24. syyskuuta 2024

Artventure - taide-elämys Helsingissä


Artventure -patsasmaalaus tuli mulle vastaan somesyötteessä joskus muutama kuukausi sitten, ja kieltämättä mainos oli hyvin kohdennettu. Mä pistin tilin seurantaan, ja päätin, että mennään ehdottomasti jossain vaiheessa kokeilemaan tätä perheen ja/tai ystävien kanssa.

 

Ideana siis on viettää aikaa yhdessä maalaten - valmiin taidepatsaan saa sitten vielä mukaansa kotiin. Paikanpäällä voi nauttia virvokkeita ja snackseja. Erinomainen idea vaikka syntymäpäiville, ja synttäriohjelmaksi itsekin sitten paikan varasin.
 

Ollaan niin ruuhka-ajan pyörityksessä, että on vaikea löytää kaikille sopivaa aikaa, ja kun sellainen löytyi, niin varasin tietysti workshopin perheellemme heti, ettei sitä ehditä varata täyteen. Pian siihen päälle tuli kuitenkin yhden lapsen vaellus ja itse synttärisankarin kisat, eikä lähikuukaudet tai vuodetkaan näytä yhtään paremmalta. Siispä päätin, että en lähde varausta perumaan, saattaisi jäädä vain kokonaan käymättä. 

Onneksi myös ystävällä oli syyskuussa syntymäpäivä, niin mentiin sitten erilaisella synttärikokoonpanolla, eikä se ollut kyllä yhtään huono ratkaisu! 

 

Meitä oli siis kolme aikuista ja kolme lasta (6- ja 10-vuotiaita). Niin aikuiset kuin lapsetkin nauttivat taidepajasta paljon - patsasvaihtoehtoja oli paljon, ja kaikille löytyi oma lemppari. Luovuuden sai päästää valloilleen ja väriä käyttää aivan oman mielen mukaan.


Me oltiin hieman jo etukäteen katsottu, minkä patsaan haluaisimme kukin maalata, mutta lopullisen valinnan teimme paikanpäällä.


Hän huomasi, että patsaat ovat itse asiassa säästöpankkeja! Hyötyesine - huippua!

 

Nuorimmainen olisi ehkä kaivannut "apua" projektiinsa. Onkin hyvä ottaa huomioon, että rajallisten paikkojen vuoksi kaikki tekevät oman patsaan, eli kaksi ei voi maalata yhtä ja näin puolittaa kustannusta. Mikäli se olisi ollut vaihtoehto, olisin varmaankin maalannut eskarilaisen kanssa yhdessä. 


Oikeastaan olenkin tosi iloinen, että tätä vaihtoehtoa ei ollut. Nyt sain keskittyä omaan projektiini ja nauttia omasta maalaamisesta. Pientä sitten kannustettiin sutimaan omaa patsastaan sen minkä jaksaa. Aikaa oli riittävästi, eli ehtii kyllä avustamaan nuorempia taiteilijoita oman projektinkin ohessa. Aikavaraus oli kolme tai neljä tuntia, ja me saatiin omamme valmiiksi hieman reilu parissa tunnissa.



Hyvin keskittynyttä taiteilua. Nuorin taiteilija valkkasi suloisen kettuhahmon, joka istuu planeetan päällä. Väreinä pinkkiä, violettia ja kultaa.

 

Kymmenenvuotiaat pojat maalasivat katu-uskottavat Stitch-oliot.



Synttärisankari maalasi suloisen Hello Kittyn!

 

Henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja avuliasta - värit tilattiin santsiannoksia myöten vaikka suoraan pöytään. Henkilökunta opasti myös välineissä ja kertoi vinkkejä.



Vaikka tietysti pienet pojat nauttivat menosta ja meiningistä, niin aivan ihanasti heiltä sujui myös tällainen rauhallinen tekeminen ja jutustelu siinä ohessa.

 

Puolisoni maalasi tyttärensä kissan hänelle lahjaksi, ja tulikin näköinen!


Maalaamisen ohessa voi nauttia virvokkeita ja naposteltavia. Niitä oli ihan kiva valikoima paikanpäällä.

 


Ihanaa luovuuden vapauttamista ja uuden oppimista! Kultasuihketta vielä pintaan, ja valmista on!

 

Itse maalasin yhdeksänhäntäisen ketun.


Lopuksi patsaat saivat lakan pintaan ja kivan pussin kotiinviemistä varten!


Kiitos Artventure taideseikkailusta, meillä oli tosi hauskaa 😍