Syksy on todellakin sadonkorjuun aikaa. Me hyödynnämme paljon luonnon omaa satoa, kuten muun muassa pihlajanmarjoja.
Ihan kettuina keräilemässä. Katso tästä klikkaamalla kettukarkkien, eli pihlajamarmeladien, ohje!
Ja tästä klikkaat pihlajanmarjahillon reseptiin. Pihlajasta tulee monikäyttöinen hillo, joka sopii hyvin käytettäväksi puolukkahillon tapaan.
Tällä kertaa keitimme lasten toiveen mukaan marjasaaliistamme pihlajanmarjamehua.
Pihlajamehu valmistuu kätevästi keittämällä.
Tarvitset vettä n. 3 dl/marjalitra.
Lisää marjat kiehuvaan veteen hieman survottuina. Keitä 10-15 min., kunnes marjat vaalenee. Painele marjoja välillä kattilan reunaa vasten. Pingota sitten sideharso toisen kattilan (tai muun sopivan astian päälle, ja kaada marjamassa siihen valumaan. Mehusta tulee kirkasta, jos sen antaa valua rauhassa painelematta marjoja.
Kuumenna mehu sitten kiehuvaksi ja kuori vaahto. Sekoita joukkoon sokeria 300-400 g (3 ½ – 5 dl) mehulitraa kohti. Pullota mehu hyvin pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin.
Kuvan mehun teimme toissa vuonna, jolloin pihlaja ei ollut kovin satoisa. Teimmekin vain hyvin pienen mehuerän, mutta sitä passasi vielä laimentaa jonkin verran.
Mikä on sun lemppari pihlajaresepti?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti