Tämän syksyn runsaasta aroniasadosta tein parin ihanan piiraan lisäksi hilloa.
Katso piirakkareseptit sekä muuta marja-aroniaan liittyen klikkaamalla tästä.
Vahvan makuinen hillo sopii mielestäni hyvin käytettäväksi suolaisten ruokien tai leipien kanssa.
Aroniahillo
1 l marja-aronioita
½ dl vettä
2 dl hillosokeria
½ dl sitruunamehua
Lisää kattilaan vesi ja marjat, ja keitä puolisen tuntia. Siivilöi mehu ja purista marjat survimella, jotta saat talteen kaiken mahdollisen. Lisää sokeri ja sitruunamehu, ja keitä 10 minuuttia.
Kaada marmeladi sitten puhtaisiin lasipurkkeihin jähmettymään.
Maistelimme hilloa tänään mikkelinpäivän kunniaksi. Lisäilen lähipäivinä blogiin myös Pyhän Mikaelin leivän ohjeen.
en nyt ole varma, tehtiinkö hillo/marmeladi siivilöidystä mehusta vai marjoista ? vai otetaanko siivilöinnillä pois vain kuoret ?
VastaaPoistaHei! Kiitos kysymyksestä - kyllä, mehusta tehdään ja vain kuoret poistetaan :)
Poista