Kävin läpi pääsiäiskuvia useamman vuoden ajalta ja ajattelimpa koostaa tänne kuvamuodossa! Oli hauska huomata, että pääsiäisen pääruoka on melkein sama joka vuosi, vaikka sellaista tiukkaa traditiota tehdä tietty kattaus ei olekaan. Aina mietitään, mitä tänä vuonna tehdään, ja kuin vahingossa päädytään näköjään useimmiten samaan korkeintaan vähäisin variaatioin.
PÄÄSIÄINEN 2022
Tänä vuonna pääsiäispöydässä oli lohkoperunaa sekä juustoperunapaistosta, karitsanpaisti, karamellisoidut juurekset sekä parsa. Påskmustia ruokajuomana, kun isovanhemmat toivat tuliaisena kotiseudulta.
Jälkkärinä pashaa, kulitsaa ja hedelmäsalaattia. Tällä kertaa mentiin näillä perinteisillä ilman mitään hienompia kakkuja ja muita.
Pöydän yllä roikkui munankuoriin istutetut krassit.
Lautasliinapuput oli aika söpö yksityiskohta. Munakuppien munat värjäsin sipulinkuorilla.
Jälkiruoalla aikuiset nauttivat kesän Valamo-vierailulta ostettua Vaeltaja-viiniä. Myös punainen tuohus on ostettu samalta reissulta.
Pitkäperjantain ateriana meillä oli itsevalmistettua mämmiä. Tein tänä vuonna ekakertaa, mutta varmasti jää tavaksi.
PÄÄSIÄINEN 2021
Viime vuoden kattauksen sävy oli aika erilainen. Keväisen pastellinen ja valoisa.
Ruoka oli lähes samaa, lisukkeissa toki eroja.
Raikas tuoresalaatti oli toimiva lisä muuten varsin samantapaiseen annokseen.
Ja myös viime vuonna jälkiruoalla oli hedelmäsalaattia, pashaa ja kulitsaa. Kulitsa tosin kuppikakkumuodossa.
PÄÄSIÄINEN 2020
Kevät 2020 oli poikkeuksellinen. Itselläni oli oikeastaan ihan hyvä tilanne, sillä olin pääasiassa hoitamassa nuorimmaista kotona, ja niin oli muidenkin lasten helppo jäädä kotiin / etäkouluun. Silloin ekaluokkalainen sai paljon tehtäviä kotiin niin koulusta kuin partiostakin, joten pääsiäisen aikaan askartelimme ja leivoimme paljon yhdessä. Pääsiäiseksi testattiin mm. kahdenlaista sitruunajuustokakkua, joista jälkimmäinen jäi mun reseptipankkiin!
Pääsiäispöydässä oli väriä, kun muuten ajat oli synkähköt.
Pääsiäisruoalta löytyi taas samoja elementtejä, lohkoperunat, paisti punaviinikastikkeella ja juureksia sekä salaatti.
Juhlallisempi juustokakuista oli meidän pääsiäisjälkkärillä. Ihanasti sitruunaa ja marenkia.
PÄÄSIÄINEN 2019
Tänä keväänä olimme juuri muuttaneet uuteen asuntoon, ja kieltämättä sen huomaa pelkistetystä kattauksestakin. Valkosipulikermaperunaa ja lammasta, punaviinikastike, juurekset sekä raejuusto ja tuorekurkku.
Pupukakulla juhlimme pääsiäisen lisäksi samalla meidän 7- sekä puolivuotiaita perheen kesken.
PÄÄSIÄINEN 2018
Vielä vanhalla asunnolla ja pienemmällä porukalla!
Pääruoalla lammaspaistia ja hasselbackan perunoita sekä juureksia, jälkkärinä pashaa ja ensikertaa kulitsaa sekä joku hedelmäinen juustokakku.
PÄÄSIÄINEN 2017
Välillä olemme panostaneet myös pitkäperjantain ruokailuun. Silloin on ollut esim. kalaa tai kanaa, ja tietysti tummempi kattaus.
Pääsiäispäivän aterialla saa olla väriä. Bataattilohkot tällä kertaa perunan sijaan.
Jälkkärillä mämmiä, pashaa ja töhniksiä.
PÄÄSIÄINEN 2016
Pitkäperjantain ruoalla söimme kukkoa viinissä.
Nämä kivat kynttilät olin valanut kananmunankuoriin.
Pääsiäispäivän aterialla jälleen tuttu karitsanpaisti punaviinikastikkeella, lohkoperunat, karamellijuurekset ja -sipuli.
Pääsiäisestä on tullut vuosien mittaa mun lempparijuhla joulun oheen, ja ollaankin saatu luotua kivat perinteet. Ruoka näistä toki vain yksi osa.
Juhlitaanko teillä pääsiäistä syömällä juhlallisemmin?