torstai 1. heinäkuuta 2021

Horsmankukkasiirappi sekä -jäätelö

 

Horsmankukkasiirappia valmistin jo aikaisemmin julkaisemallani reseptillä.


n. litran verran kukintoja
puolikkaan sitruunan mehu
4 dl vettä
300 g sokeria


Liota ja huuhtele kukat hyvin siivilässä. Lisää sokeria lukuunottamatta ainekset kannelliseen kattilaan, ja keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kun väri on liuennut veteen, voit siivilöidä kukat pois. Lisää sokeri, ja jatka keittämistä, kunnes sokeri on liuennut mehuun. Pullota/purkita valmis siirappi heti, sulje kansi ja anna jäähtyä.

 

Horsmankukkajäätelön tein tällä kertaa helpon kotijäätelön reseptillä, eli 

1 purkki kondensoitua maitoa
7 dl kermaa (oman maun mukaan voit käyttää esim. 5 dl vispiä ja 2 dl kuohua)
0,25 dl glukoosisiirappia
0,5-1 tl vaniljaa
Maun mukaan horsmasiirappia

Vaahdota kerma ja lisää kondensoituun maitoon. Sekoita hyvin joukkoon glukoosisiirappi sekä vanilja, sekä hieman horsmasiirappia. Kaada seos vuokaan ja anna kohmettua pakastimessa jonkin aikaa (pidin n. puoli tuntia-tunnin). 

Kun jäätelömassa on hieman jähmeää, mutta vielä sekoitettavissa, lisää horsmankukkasiirappiraidat kaatamalla siirappia jäätelön päälle ja sekoita siirappi varovaisesti esim. lusikalla ympäriinsä niin, että siitä tulee kuvioita, eikä se sekoitu massaan. Anna sitten jäätyä kunnolla. Halutessasi koristele horsmankukilla.

Jäätelöä tarjosin kuplavohveleiden kanssa - koristeeksi tietenkin hieman kermavaahtoa sekä tuoreita horsmankukkia.

 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti