maanantai 28. kesäkuuta 2021

Raparperikiisseli

 


Kiisselit ovat ihania ja helppoja jälkiruokia, mutta harvoinpa niitä tulee tehtyä. Nyt jäi juhannuskakusta muutama raparperinvarsi yli, niin johonkin ne oli hukattava. Riittävästi syytä tehdä yhtä lapsuusherkkuani myös omille lapsille maistettavaksi.  

 

Raparperikiisseli

5 dl omenatäysmehua
5 dl vettä
n. 5 dl raparperinpaloja
1,75 dl sokeria
4 rkl perunajauhoa

lisäksi: kermavaahtoa
ripaus kanelia

Mittaa mehu ja vesi litran mittaan, ja kaada seoksesta n. 8 dl kattilaan. Lisää myös sokeri ja raparperin palat kattilaan, ja kiehuttele seosta n. 10 minuuttia, että raparperi pehmenee. Sekoita sitten perunajauho jäljelle jääneeseen nesteeseen. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä ja kaada perunajauholitku ohuena nauhana seoksen joukkoon kokoajan sekoitellen.
Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja jatka sekoittelua, kunnes kiisseli pulpahtaa. 

Anna kiisselin jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon kanssa - päälle voi ripotella hieman kanelia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti