Mesiangervosta saa ihanan mausteen jälkiruokiin. Kuivatin mesiangervon kukat ja käytin vohvelitaikinaan n. ruokalusikallisen kukkamaustetta. Tein lisäksi maistuvan kermavaahdon lisäämällä n. ruokalusikallisen mesiangervon kukkaa yhteen desilitraan vispikermaa.
Maku tosin jakoi mielipiteitä - mieheni, joka ei pidä mantelista, ei pitänyt myöskään mesiangervosta. Pehmeän mantelinen maku oli minusta taasen aivan hurmaava. Kevyemminkin olisi voinut tosin kukkia käyttää, sillä maku on voimakas.
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
2 rkl sokeria
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
2 rkl sokeria
(1 rkl kuivattua mesiangervon kukkaa)
50 g voisulaa
50 g voisulaa
Sekoita kaikki ainekset, ja anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta ja paista sitten taikinasta vohveliraudalla paksuja vohveleita. Käytä paistamiseen voita
Mesiangervovaahto
2 dl kermaa
1-2 rkl kuivattua mesiangervon kukkaa
maun mukaan tomusokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mauste sekä makeutus.
Ota myös huomioon; Suurina määrinä mesiangervo voi aiheuttaa pahoinvointia ja huimausta. Aspiriinille allergiset saattavat saada reaktioita. Verta ohentava vaikutus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti