Taikina:
3,5 dl maitoa
50 g voita
n. 10 g kuivahiivaa (tai 30 g tuorehiivaa)
10 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
75 g rusinoita
0,5 dl kandeerattuja appelsiininkuoria
Anna taikinan kohota liinan alla n. 45 min. Vaivaa taikinaa ja jaa se 12 osaan. Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperin päälle kohoamaan vielä n. 20 min.
Ristikuvio:
1 dl vehnäjauhoa
~ 5 rkl vettä
Sekoita vehnäjauho ja vesi pienessä kulhossa. Koostumuksen tulee olla tahmeaa ja pursotettavaa - ei liian kuivaa tai liian löysää. Laita tasaiseksi sekoitettu seos pursotinpussiin, ja kuvioi pullat. Paista pullia 225 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Pinnalle:
n. 1 dl aprikoosihilloa (keitä hilloa kattilassa, jotta siitä tulee juoksevampaa ja paremmin levittyvää).
Kypsentämisen jälkeen voitele pullat aprikoosihillolla - näin saat kiiltävän pinnan pullille, sekä lisää hedelmäistä makeutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti