Tänä "runebergina" teimme aivan ihanat whoopiet! Olin ihan yllättynyt, miten hyviä nämä olivat. Ei tietenkään voi verrata suoraan runebergintorttuihin, mutta jos runebergintortun makumaailmasta tykkää, niin nämä ovat kokeilemisen arvoiset.
Ohje löytyy mm. Valion sivuilta, tässä yksinkertaisuudessaan:
100 g voita
1 ¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
250 g maitorahkaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
¼ tl suolaa
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja maitorahka, ja lopuksi sekoita joukkoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Pursota taikinasta kolmisenkymmentä pyöreää (n. 5 cm halkaisijaltaan) leivospohjaa leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 17 min.
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
(karvasmanteliaromia tai punssia)
Vaahdota vispikerma, ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri sekä mauste oman maun mukaan.
Pursota täytteestä rengas jäähtyneen whoopie-pohjan päälle, ja täytteen keskelle hieman vadelmahilloa. Laita toinen whoopie kanneksi, ja koristele sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.
Whoopiet ovat jopa parempia seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet ja rakenne hieman pehmentynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti