Raparperipiirakka on ihana perinne- ja satokausiherkku, mutta sen tekeminen jää itseltäni kuitenkin usein välistä. Harmi, sillä piirakat ovat lastenkin herkkuja, ja ne on kamalan helppo tehdä.
Tämä luottoresepti tekee pellillisen.
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
250 g sulaa voita
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään ja siirrä 1/4 taikinasta sivuun (tästä tulee piirakan päälle murukerros).
Lisää suurempaan taikinaosaan vielä keskenään sekoitettuna
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi.
Pilko taikinan päälle 500 g raparperia ja ripottele päälle taikinamuruseos.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti