Omena kukkii nyt ihanasti, ja sen innostamana valmistin pikaisen omenapiirakan. Ostin taannoin tarjouksesta "paistettua säilykeomenaa", joten sain hyvän tekosyyn testata sitä käytännössä.
Kieltämättä omenatäyte oli tasainen, maukas ja herkullinen, mutta olen enemmän perinteisen omenapiirakan kannalla. Ehkä piirakan sijaan teen lopusta omenasäilykkeestä omenakakun.:)
Kauniit omenankukat käyvät myös koristeena, kun ei ole myrkkyjä/torjunta-aineita käytetty. Tässä piirakassa on muropohja, ja vain tuota "paistettua omenaa" täytteenä, ja pinnalle ripottelin kanelia. Tarjoillaan vaniljavaahdon, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera. Kirpeä täyte ja "kuivahko" pohja kaipaa makeaa tasapainoa lisukkeen muodossa.
Oletkos muuten maistanut omenankukkaa? Taitaa olla, että yleisimmin odotellaan hedelmäsatoa, ja kukat jäävät rauhaan:)
Kiinnostaisi kuitenkin, jos jotain olette kukista tehneet. Itselläni ei ole satunnaista koristekäyttöä lukuunottamatta kokemusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti