Tässä puhuu Minkun aviomies, ei _minkku_.
Me molemmat touhataan keittiössä (öhöh-hö). Minun alueeni on enempikin liha yms lämminruoka "kokkailu" ja minkun alue leivonta ynnä maailmanvalloitus ja ydinfysiikka. Eli ymmärrän tasan yhtäpaljon leivonnasta kuin sika tuulen syistä.
Kirjoitustapani on "vulgaari" ja usko tai älä, olen ihan täsmälleen samanlainen livenä (paljon pahempi). Kaikki mitä sanon, on mitä _minä_ sanon, ei minkku, joten töttöröö -->
Tarvikkeet:
2 x iso sikanauta (23%) = 1400g
Tilkka öljyä
1 rkl Jauhettu juustokumina (tuoksahtaa tex-mex mausteelle)
2 rkl rouhittu mustapippuri
3 rkl paprikajauhe
muutama töräys (knorr) grillimaustetta
2 rkl suolaa
500g tomaattimurskaa
2 x Sipuli
1 pikkunen pänikkä tomaattipyreetä
valkosippemurskaa (käytin valmista [kallista] ku ei vaan jaksanu näprätä)
chiliä (käytin tuoretta 2 kpl siemenineen)
500g turkkilaista/kreikkalaista/unkarilaista/jupiterilaista maustamatonta jugurttia
Raneja/ranskalaisia/nykynuorten perunaa/potaattia/mäkkäriläistä
Uuni
Työkaluja, kuten uuniritilä
Pirusti kärsivällisyyttä ja aikaa semmonen 6 tuntia :) - 8 tuntia jos "muksut auttaa"
Erityisen vahvaa lidlin foliota (loppusetistä voi sitten muokkailla passelin hatun jos kuumottelee säteilyt)
(salaattiin)
Jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
1. Aukaise muoviset jauhelihan säilytyslaatikot. Jos tämä ei luonnistu niin lopeta lukeminen tähän. Kaada kulhoon läskit, öljy, mausteet ja anna kunnolla turpaan. Tässä on nyt siis pointtina "vaivata" ilmat pois lihataikinasta ja saada mausteet leviämään mahdollisimman tasaisesti läpi taikinan. Jos et tätä tee niin lopputuloksena on löysää mureketta eikä kiinteää kebabbia. Eli murjo oikeasti ihan kunnolla. Tässä on hyvä purkaa vaikkapa ruuhkasuomen tieraivoa tai SoMe-ahdistusta :)
Sitten kun tuntuu että nyt riittää niin murjo vielä toinen samanlainen. Tai jos omaat jonkunlaisen monitoimikoneen niin tämä koko kohta on ihan turha :)
2. Ota ihan reilu siipale extravahvaa foliota. Joo, enemmän. Taita kaksin kerroin.
3. Pyörittele taikinasta mahdollisimman tiivis ja tasainen pötkö
4. Kääräse folioon niin tiukalle kuin uskallat. Tämmönen "karkkikäärö" on ihan toimiva ratkasu.
5. tässä oma tuote, kännykkä vain antamassa jonkinlaista kokoreferenssiä
6. tökkää folion läpi muutama reikä että ylimääränen rasva pääsee pois. -pohjaan *doh*
7. laita ~100-125-asteiseen uuniin ja anna olla semmoisen 4-5 tuntia (tää on aina vähän arpomista). Älä yritä nopeuttaa toimintoa nostamalla lämpötilaa sillä lopputulos olisi lihamureke, ei kebab.
8. Punainen kastike:
Tomaattimurska ja tomaattipyre sekasin,
1 pieneksi pilputtu sipuli
2 teelusikallista valkosipulimurskaa,
2tl mustapippuria
2 pieneksipilputtua chiliä (keskivahvaa punasta eikä mitään habaneroa tai nagaa prkl) _siemenien kanssa_ eli tulee semi-tulista tällaselle tissiposkelle (vaimo kestää paljo enempi)
1tl jauhettua juustokuminaa
1 tilkkanen vettä
9.Sotke ihan kaikki kattilaan ja keittele kasaan 30-40 minuuttia. Jos tahdot "tasaisempaa" kastiketta niin soseuta halutessasi mixerillä, tai hurupuikolla, vai mikä sen nimi ny oli?
10. Valkoinen (ei rasistisella tavalla) kastike :
-Kaada universaali ja absoluuttisen tasavertainen maustamaton jugurtti kulhoon.
-nakkaa sekaan 2 tl valkosipulimurskaa, 1 tl rouhittua mustapippuria ja 1 tl suolaa
-sekoita
-TADAA!! se on tehty!
11.Ota kebu ulos uunista. Tämä pökäle olisi saanut olla ehkä inasen enempi uunissa. Ei se joulukinkkukaan kiirehtimällä... ,mutta ihan komia pökäle silti. Kiinteä ja mehukas.
12. anna kebun vetäytyä jääkaapissa ainakin tunnin. Parempaa on huomenna, mutta kun malttamaton on niin piti vähän maistaa :)
-ota terävä veitti, semonen ihan oikeasti terävä ja leikkaa ohkasia siivuja irti pökäleestä ja varo sormias prkl.
13. Paista ne siivut vielä pannulla. ei tartte käristää, kuhan lämmität jämäkäksi.
14. Ainiin ne ranet... olis pitäny olla jo uunissa 20 minuuttia min. (Ah, is there life afer deep frier), ja salaatti ;) mutta tässä tarjoiluehdotus tai pari :)
Ja kyllä maistui :) Ei liian tulinen, eikä mikään vetinen rotanlihakebu. Hifistelijät voi haluta lampaanjauhelihaa (tätä tahdon kokeilla joskus), tai vähärasvaista, mutta aiemmat kokeilut on vain osoittanut että vähärasvainen nautajauhis on kuivaa lopuksi :/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti