maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen juhla-ateriat

Lauantain illalliseksi Mikko teki meille Kukkoa viinissä. 





Kilo broileria
1dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
3 rkl öljyä
1 rasia tuoreita herkkusieniä
120 g pekonia
4 valkosipulinkynttä
4 pientä sipulia
4 dl (alkoholitonta) punaviiniä
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 laakerinlehti
2 rkl timjamia


Paloittele broileri sopiviin paloihin.

Puhdista sienet, ja puolita ne.

Silppua pekoni.

Kuori ja leikkaa sipulit neljään osaan.

Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla, ja kääntele broileripalat seoksessa.

Kuumenna öljy ja ruskista broileripalat. Siirrä ne uunivuokaan. Paista seuraavaksi pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio, ja lisää mausteet. Peitä vuoka foliolla ja anna hautua 175-asteisessa uunissa tunnin verran. Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Valmis pata tarjoiltiin currylla keltaiseksi värjätyn riisin ja porkkanaraasteen kanssa. Ja oli kyllä hyvää!



Mikko teki vielä niin huikeen pääsiäisjuhla-aterian, että täytyy sitä vähän kehuskella.

Haha, meillä vähän keittiöroolit menee niin, että Mikko tekee spesiaaliherkut silloin tällöin, ja minä sitten melkeinpä kaiken muun. Kiva olla silloin tällöin pelkästään pöydän kattajana (no joo, ja kasvisten silppuajana:P).


  

Munankuoreen valetut kynttilätkin pääsivät käyttöön!


Tarjolla oli siis karitsaa punaviinikastikkeella ja lohkoperunoita, lisukkeena karamellisoitua porkkanaa, lanttua ja sipulia. 

Kiitos<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti